Meta днес въвежда AMBER Alert в Instagram за първи път,

...
Meta днес въвежда AMBER Alert в Instagram за първи път,
Коментари Харесай

Meta добавя функцията AMBER Alert в Instagram, за да подпомогне намирането на изчезнали деца

Meta през днешния ден вкарва AMBER Alert в Instagram за първи път, с цел да помогне за намирането на изчезнали деца по целия свят.

Функцията ще е налична и за България и е създадена в партньорство с организации като Националния център за изчезнали и експлоатирани деца в Съединени американски щати (NCMEC), Международния център за изчезнали и експлоатирани деца, Национална организация против престъпността в Обединеното кралство, Генералната прокуратура в Мексико, австралийската Федерална полиция и други. Тя бе стартирана първо през 2015 година от Meta във Фейсбук. От тогава сигналите, подадени посредством Amber Alert в тази обществена мрежа, са помогнали за сполучливото разкриване на стотици изчезнали деца в Съединени американски щати и по света.

Известията за изчезнали деца, които могат да се подават в Instagram, ще включват значими детайлности за детето като фотография, изложение, местонахождение на изгубването и всяка друга налична информация, която може да бъде предоставена. Хората ще имат опция да споделят сигнала с другари, с цел да се популяризира в допълнение информацията.



AMBER Alert сигналите ще стартират да се популяризират в Instagram през днешния ден и в границите на идващите няколко седмици ще станат изцяло налични в 25 страни, в това число България.

Можете да прочетете повече за стартирането на AMBER Alert в Instagram тук.
Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР