Местните хора в едно от най-големите дупнишки села - Самораново,

...
Местните хора в едно от най-големите дупнишки села - Самораново,
Коментари Харесай

Недоволство от проект за нов затвор край Самораново

Местните хора в едно от най-големите дупнишки села - Самораново, са недоволни и показват неодобрението си против план за създаване на нов съвременен затвор в бивше военно отделение край селото им, сподели за БНР кметът Райко Цветков. Засега реакциите са единствено в обществените мрежи, чакат се обаче подписки, даже и митинги.

Бъдещият затворнически комплекс с 200 двойни килии за 400 лишени от независимост, както и създаване на център за подготовка и образование на фрагменти за Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, ще е на повърхност от към 20 декара в някогашните казарми край Самораново. Там в този момент е затворническото общежитие към пандиза в Бобов дол.

Новият затвор би трябвало да бъде приключен до края на 2024 година, финансирането е по Норвежкия финансов механизъм за към 40 млн. лв.. В кметството са получили към този момент уведомление за капиталовото желание и това поражда мнения и реакции, сподели Райко Цветков:

„ В момента не се е стигнало до подписка към момента. В развой на запознаване с информацията, която е постъпила в кметството. Има хора, които не са срещу, има хора, които не ги интересува, само че множеството са срещу. Така показани нещата, ние не виждаме изгода за Самораново. Смятам, че подобен огромен план би трябвало да има и обществен резултат - т.е. да има изгода за локалното население “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР