Местните хора се чудят защо изпълнителят Европейски пътища вдигна техниката

...
Местните хора се чудят защо изпълнителят Европейски пътища вдигна техниката
Коментари Харесай

Чакат Горското да пусне ремонта на пътя за Лилково

Местните хора се чудят за какво изпълнителят " Европейски пътища " подвигна техниката и прибра служащите, откакто за обекта са обезпечени пари

Жители на Лилково сигнализираха, че работата по ремонтирането на пътя за селото е спряла. От 10 дни служащите ги няма. Изпълнителят " Европейски пътища " АД подвигна техниката, като остави на място единствено един фургон, описа Димитър Балев, ръководител на Сдружението " Заедно за Лилково ".

" За един месец от компанията копнаха на места. Вместо да укрепят двете срутища, ги запълниха с трошляк и пръст ", описа Балев. И позволи, че в случай че работата върви с това движение, надали дълго чаканият от лилковци ремонт на пътя до родопското селце ще се случи в обещания 4-месечен период.



Деветкилометровата права до село Лилково от дълго време е непроходима с естествен автомобил. След дъждовете и снеговете тази година част от пътя пропадна на две места. Мостът в посока Лилково и Брезовица е в сериозно положение, със зейнали 50-сантиметрови дупки и отнесена от водата настилка. Трасето е в такова положение повече от 20 години. По него кола за спешна помощ не може да мине, а доставката на храна и артикули от първа нужда става единствено с високопроходими коли.

Заради окаяното положение на пътя жителите на Лилково и прилежащите села заплашиха с митинг. Те изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов с апел да им помогне.

Реакцията не закъсня.

В края на януари стана ясно, че са обезпечени средства за реорганизация на пътя до с. Лилково, в сектора от републиканската пътна мрежа, който е след разклона за с. Бойково до Брезовица. Новината пристигна след извършен диалог на регионалния шеф Дани Каназирева със зам.-министъра на Министерство на регионалното развитие Николай Нанков и ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски.



Тогава стана ясно, че ще бъдат напълно ремонтирани 9 км, където сега липсва асфалтова настилка. Предвижда се възобновяване на трошено-каменната настилка, полагане на асфалт, възобновяване на канавки и водостоци и в случай че се постанова, ще бъдат направени подпорни стени.

Областният шеф увери тогава присъстващите от засегнатите села, че сега, в който метеорологичните условия разрешат, реконструкцията на пътя ще стартира.

И тя стартира, въпреки и за малко.

На ревизия на място през февруари пристигна министър председателят Борисов, който остана удовлетворен, откакто свари на място багери и строители на компанията да работят. Даже се щракна до табелата за с. Бойково и пусна фотографията във Facebook.

Преди 10 дни обаче компанията подвигна служащите и техниката и ремонтът спря, описват лилковци.

ПОЗИЦИЯ

" Европейски пътища " АД: Изготвят се съгласувателни процедури

Работата по пътя за Лилково не е спряла, почиства се проектирането. Изготвят се и съгласувателни процедури с Горското, изясни за " Марица " Маргарита Попиванова, изпълнителен шеф на " Европейски пътища " АД. Междувременно стана ясно, че компанията е била спряна от Горското, защото част от пътя бил горски фонд. Попиванова даде обещание, че до седмица-две работата там ще продължи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР