Местни официални лица отказват да потвърдят какво точно се предвижда,

...
Местни официални лица отказват да потвърдят какво точно се предвижда,
Коментари Харесай

Пхенян готви голям военен парад ден преди Олимпиадата

Местни публични лица отхвърлят да потвърдят какво тъкмо се планува, съобщи Асошиейтед прес.

Мащабна проява на военна мощност може да провокира яд в Южна Корея , която се надява игрите да бъдат знак на мир и непоклатимост.

Сеул одобри предлагането на севернокорейския водач Ким Чен-ун, направено в последния миг, да изпрати делегация на олимпиадата, а също по този начин спортистите от двете страни да вземат участие под общо синьо-бяло "знаме на обединяването " в церемонията по откриването.

Северна Корея прикани всички корейци към обединяване >>

Жители на Пхенян се събират всеки ден макар мразовитото време (минус 15 градуса), с цел да репетират за манифестацията на площад "Ким Ир-сен ", а сателитни фотоси от налични източници, получени от външни анализатори, демонстрират, че и армейски елементи упражняват на военно летище край града за възможен боен церемониал.

През последните дни регионът към площада от време на време се затваря за придвижване.
Подобна активност е нещо всекидневно преди огромни паради и митинги, подготовката за които стартира месеци преди самото събитие с присъединяване на хиляди бойци и десетки хиляди цивилни, събиращи се на площада със флагове, букети от изкуствени цветя и цветни карти, които издигат строго координирано, с цел да изписват великански лозунги, забележими от високо разположената естрада на формалните лица и от хълма зад площада.

От съображения за сигурност публични севернокорейски лица не дават предварителна информация за такива събития, на които нормално участват водачът Ким Чен-ун и други висши представители на държавното и партийното управление.

Севернокорейските държавни медии намекнаха при започване на тази седмица, че се приготвя някакво събитие. Те показаха, че февруарският празник, който десетилетия наред остава в сянката на друга военна годишнина, отбелязвана на 25 април, тази година ще бъде маркиран с по-тържествено и ще му бъде придадена по-голяма значителност.

Тези известия не изясняват за какво се постанова този нов метод, само че новината провокира угриженост в Южна Корея, тъй като февруарският празник се пада единствено ден преди откриването на Олимпийските игри.

Междувременно група от 12 хокеистки от Северна Корея дойде през днешния ден с рейс в Южна Корея, с цел да взе участие в взаимна подготовка за олимпиадата с южнокорейските домакинки. Спортистките са съпроводени от един треньор и двама помощници. Едно от решенията при неотдавнашните срещи сред висши представители на двете страни е те да вземат участие с общ женски тим по хокей на лед.

Решението за обединявания тим провокира публично неодобрение в Южна Корея, отбелязва организация Йонхап, тъй като много хора се притесняват, че локалните хокеистки няма да имат късмет да играят пред личната си аудитория на олимпиадата.

Според решение на Международния олимпийски комитет смесеният корейски тим ще се състои от 35 състезателки, само че в мачовете ще вземат участие по 22 души, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР