Местни депутати в родния на Путин Санкт Петербург обвиняват руския

...
Местни депутати в родния на Путин Санкт Петербург обвиняват руския
Коментари Харесай

Санкт Петербург: общинари обвиняват Путин в държавна измяна


Местни депутати в родния на Путин Санкт Петербург упрекват съветския президент в измяна и упорстват за оставката му. Със сигурност митингът им няма да остне без последствия. Дъждовни води беседва с двама от създателите на петицията.

Март 2022: депутати в регион Смолниское на Санкт Петербург вземат участие в намерено съвещание на локалния Общински съвет

Държавна измяна - в това общински съветници от региона Смолниское в Санкт Петербург упрекват. На 7 септември те взеха решение да изпратят петиция до Държавната Дума, в която упорстват президентът да бъде свален от поста поради военната намеса в, която в Русия се дефинира не като война, а като “специална военна интервенция ”.  

“Поемаме риск, но това е вярното решение ” 

Никита Юферев е общински консултант от 2019 година. Още при започване на войната на 24 февруари дружно със свои сътрудници и други общински съветници той провежда митинг, само че не получава позволение от управляващите.  
Редакцията предлага
На 2 март Юферев и сътрудниците му канят жителите на Санкт Петербург навън съвещание. “Дойдоха доста хора, само че също по този начин и полиция, и специфичните елементи ОМОН. Съгласихме се да отправим апел към президента Путин да приключи специфичната интервенция ”, спомня си той в изявление за Дъждовни води. Призивът е изпратен до Кремъл, само че отговор по този начин и не е получен. 

През август Юферев изпраща още едно искане до Путин - този път персонално от него - с молба да приключи специфичната интервенция по филантропични съображения. Този път от Кремъл дават отговор. Призивът е бил прегледан, само че Русия организира " ". 

На 7 септември Дмитрий Палюга - сътрудник на Юферев - показва план за петиция до Думата. Палюга и Юферев акцентират, че работят в границите на закона и написаните процедури. Палюга изяснява, че петицията не е била непринудено решение. Идеята му хрумва, когато в обществените мрежи и даже в “патриотични ” канали в Телеграм, които другояче поддържат държавното управление, вижда рецензия, че “президентът не работи в ползите на Русия ”. През юли московският народен представител Алексей Горинов беше наказан на седем години затвор за “разпространение на погрешна информация ” за съветската войска. “Знаем, че поемаме риск, само че считаме, че това е вярното решение ”, споделя в тази връзка Палюга. 

Четири са главните обвинявания към Путин 

Палюга и Юферев разгласиха петицията до Държавната дума в Туитър. В нея се споделя, че дейностите на президента демонстрират “признаци на държавна измяна ” съгласно съветската конституция. По-конкретно се загатват четири точки: унищожаването на боеспособни елементи на съветската войска, гибелта и раняването на млади и трудоспособни съветски жители, нанасяне на вреди на съветската стопанска система, разширението на НАТО вследствие на войната в Украйна и оборудването на украинската войска с съвременна западна техника, което опонира на “демилитаризацията ” на Украйна. " Не считаме, че съставлява директна опасност за Русия, само че се опитваме да се обърнем към разнообразни целеви групи с разнообразни причини, с цел да ги убедим, че цялото това нещо би трябвало да спре ", изяснява Юферев.  

Политикът от Санкт Петербург Никита Юферев е писал и персонално писмо до президента Путин

Той споделя, че половината от двайсетте членове на Общинския съвет, в това число ръководителят на, са отсъствали при гласуването на жалбата. Според закона обаче десетте участници в гласуването са обезпечили кворум. Седем от присъствалите са дали своят вот в поддръжка на петицията до Държавната дума. 

“Нашият народ е миролюбив и скоро ще отхвърли всичко това, което се случва ” 

На въпроса на Дъждовни води каква реакция чакат с сътрудниците му, Никита Юферев дава отговор: “Всички наши апели в действителност не са ориентирани към значимите и тежки получатели. Осъзнаваме, че те или въобще няма да ни дават отговор, или ще напишат някакви нелепости. Това е по-скоро апел към руснаците, които се намират в Русия и които са също толкоз загрижени. Искаме да им покажем, че има доста като нас, които са срещу нещата, които се случват. ” 

Дмитрий Палюга вижда обстановката по подобен метод: “Направихме това основно, с цел да покажем на другите хора, които не са съгласни със протичащото се в страната, че има общински съветници, които също не са съгласни. И са подготвени да приказват на всеослушание. "  

Местният народен представител Дмитрий Палюга показа пред Общинския съвет на Смолниское, Санкт Петербург, план на петиция до Държавната дума

Както се очакваше, дейностите им не останаха без последици. Никита Юферев споделя, че с сътрудниците му са получили призовка да се явят в полицията поради “дискредитиране на въоръжените сили ”. “Ако желаят да ни санкционират, ще го създадат. Но какво да вършим, да мълчим ли? ”, пита Юферев. Той е сигурен, че преобладаващата част от съветското население не са " милитаристи ". “Всички ние сме възпитани от генерации, претърпели. Нашите баби и дядовци споделяха: “Най-важното е да няма война. ” Говорят за “специална интервенция ”, само че хората стартират да осъзнават какво се случва в реалност, какъв брой доста са жертвите. Нашият народ е миролюбив и мисля, че това, което става, скоро ще бъде отхвърлено от хората в Русия ”, казва още Юферев. 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР