Местната власт ще подкрепи реставрацията и изграждането на нови храмове

...
Местната власт ще подкрепи реставрацията и изграждането на нови храмове
Коментари Харесай

Столичната община дава стотици хиляди за ремонт на църкви

Местната власт ще поддържа реставрацията и построяването на нови храмове на разнообразни вероизповедания в София. За задачата се отпускат 204 500 лева за подпомагането на четири храма в града. Това разгласи зам.-кметът по просвета доцент Тодор Чобанов, откакто отчетът му беше признат от общинските съветници, съобщи БГНЕС.
Чобанов изясни, че са определени обекти, които са незабавни и предпочитани, и които са значими за духовния живот в града и туризма.
" Един от нашите акценти е грижата за най-старата постройка в София. Това е храм „ Свети Георги “, който е издигнат през III в. и през вековете е претърпявал разнообразни въздействия и реставрации през 20 в. ", сподели зам.-кметът.
Гробищната черква в кв. „ Курило “ също ще бъде подкрепена, както и изграждащият се от 2012 година православен храм в кв. „ Дружба “.
" Опитваме се да приключим въпроса и с построяването на храм за арменската общественост в София, която досега, по исторически аргументи, нямаше независим храм ", разясни Чобанов и добави, че там нещата са на финалната права.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР