Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и

...
Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и
Коментари Харесай

17 ноември 2022 – Международен ден без тютюнопушене

Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните /МКБППМН/ към Община Ловеч организира мероприятия по отношение на Международния ден без тютюнопушене.

Включиха се: ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “,  НПГВМ „ Проф. доктор Димитър Димов “, ПГМЕТ, ПГИТУ и СУ „ Тодор Кирков “.

Учениците бяха осведомени с вредите от тютюнопушенето, участваха в анкета и изгледаха мотивиращо видео „ Защо стопирах цигарите “. Целта е да се убедят какъв брой е значимо да не бъдат пушачи в името на личното си здраве и на здравето на фамилията и околните си.

Учениците, който пушат, бяха провокирани да изразят съпричастност към днешния ден  с концепцията „ Цигара против шоколадов бонбон “. Подканени бяха да се лишат от една цигара, спестявайки на тялото си тази отрова и  заменяйки я с потребен шоколад.

Традицията на Деня без цигари е зародила през 1971 година в град Рандолф, Съединени американски щати, когато американецът Артър Мълейни предиздвикал своите съграждани да спрат да пушат най-малко за един ден и влагат спестените по този метод средства в благородни дела.

През целия месец ноември всеки пушач може да се съветва гратис и на Националната телефонна линия за отричане от тютюнопушенето – 0700 10 323.    
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР