Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и

...
Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и
Коментари Харесай

Община Гулянци отбеляза Деня на река Дунав със съвместна инициатива на МКБППМН и СУ „Хр. Смирненски“ - Гулянци

Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните/МКБППМН/ при Община Гулянци, дружно с учениците от 7 клас и учители от СУ „ Хр. Смирненски “ проведоха акция по отношение на Деня на река Дунав – 29 юни.



Тази година мотото на интернационалната акция отдадена на огромната река е „ Пазете Дунав наследник! “. Съвсем тематично децата почистиха от боклуци Еко-къта с детска площадка, построен от община Гулянци по план.



Проведоха забавно съревнование по разделно събиране на боклуци. Секретарят на МКБППМН Александър Мичев организира къс урок по биоразнообразие, история и география с акцент река Дунав и притоците ѝ. Децата подредиха на еко-таблото рисунки на синя дунавска тема, предоставени от възпитаници от трети " б " клас.

Най-активните участници в самодейността бяха наградени, а на край, до момента в който си беседваха, всички се почерпиха със сладолед.

„ Важно е да се построи виновна гражданска позиция у децата по тези тематики. Без официалности, другарски, да ги създадем съпричастни с опазването на околната среда. “ – разяснява секретарят на комисията Александър Мичев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР