Месеците до края на годината ще са съдбоносни за спасяването

...
Месеците до края на годината ще са съдбоносни за спасяването
Коментари Харесай

Сираков: Жизненоважно е "Левски" да оцелее до Нова година

Месеците до края на годината ще са съдбоносни за спасяването на " Левски ". Това стана ясно от изявление на притежателя и президент на клуба Наско Сираков пред радио " Дарик ". Той обаче изрази оптимизъм, че ще има сензитивна смяна към положително след Нова година, в случай че " сините " съумеят да устоят. Ето и главните моменти от изявлението му.

 

ЗА БЪДЕЩЕТО НА " ЛЕВСКИ "

" Жизненоважно е да оцелеем до Нова година. След това съм сигурен, че ще има положителни вести за клуба... " Левски " можеше да банкрутира и преди месец. Със сигурност ще се борим с всички сили това да не се случи. Истината е, че сега " Левски " оцелява само и единствено с помощта на последователите. Тирето в никакъв случай не е стояло на дневен ред. Няма по какъв начин да стане да вземем лиценз на различен тим. Приемаме най-лошия вид неплатежоспособност - " Левски " продължава в аматьорския футбол, със същата регистрация и със същите отговорности. Когато се върне в професионалния футбол, ще ги погасява. Затова и тирето не стои на дневен ред... Няма заплаха този сезон " Левски " да изпадне. Виждам тима в шестицата, гледайки равнището на останалите тимове в българския футбол. Другото лято хоризонтът пред " Левски " ще е напълно друг. "

 

ЗА ЧЛЕНСКИТЕ КАРТИ

Сираков даде неколкократно да се разбере, че приходите от членски карти са планувани като главно перо в бюджета на " Левски ". Началото на акцията ще бъде обещано в навечерието преди идващия домашен мач - против " Етър " на 13 септември. Все още се обмислят другите ценови пакети. Най-евтиният ще е или със алегорична цена 19.14 лева, или 10 лева - за деца до 12 година и пенсионери над 65 година Ще има и диамантени карти по 10 000 лева, единствено 20 на брой, които ще дават право на посещаване в клубната ложа през цялата година, посещаване на подготовката, 50% понижение в магазина и така нататък " Членските карти ще бъде един метод да се преброим. Много се приказва, а и е известно, че " Левски " е най-обичаният клуб в България, само че е време да го покажем ", уточни Сираков.

 

ЗА КОНФРОНТАЦИЯТА МЕЖДУ ФЕНСКИТЕ ФРАКЦИИ

" Не желая да съм юрист на нито една фенска организация. Но не одобрявам избрания, които си разменят, като " гробокопачи " или " източвачи ". Всеки един последовател сега е жизненоважен за " Левски ". Затова ги приканвам да загърбят несъгласията си. Подаването на сходни неприятни сигнали от проведените фенски организации въздейства отрицателно върху значими акции за клуба като тази за членските карти. Ние сме първият клуб, който потегля по този начин (б.ред. - с клубните карти), ние сме бялата лястовичка. Убеден съм, че доста други клубове ще ни последват ", сподели собственикът на " Левски ".

 

ТРАНСФЕРИТЕ

Скоро се чака " Левски " да продаде свои футболисти, като има интерес от много тимове. " Това, което имаме като капитал - футболистите, не можем да го осъществяваме сега поради компликациите на целия трансферен пазар. В момента в " Левски " няма нещо, което да не се продава, само че не непременно ", уточни Наско Сираков. Той изясни, че до 10-15 дни ще бъде решен казусът с Холмар Ейолфсон, само че не посочи по какъв начин - дали исландският национал ще бъде продаден или ще приключи контракта си с клуба. Най-вероятно бранителят въобще няма да се върне повече до България. Ще има и още попълнения в " Левски ". Сираков даде обещание, че до мача против " Етър " тимът ще разполага с още двама или трима нови играчи. Единият нов към този момент е реалност, откакто през днешния ден контракт най-сетне подписа халфът Борислав Цонев, който три седмици тренираше с тима, изчаквайки да приключи връзките си с хърватския " Интер " (Запрешич). Това ще е втори интервал в тима за юношата на " сините ", който от 2013 до 2016 година записа 35 мача и 4 гола за първия отбор на " Левски ". Има късмет Валери Божинов също да подпише, само че преди този момент би трябвало да смъкна още няколко кг. " Времето, което му дадох, изтича ", предизвести Сираков.

 

НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ

" Той е извънредно потребен за " Левски " сега. Основно той държи съблекалнята. Другите му имат боязън, почитание и почит. Но съм му споделил, че това би трябвало да го пази във всеки един миг. Ники обаче би трябвало да даде още от себе си, а и да смъкна още някой кг ".

 

ПЕТЪР ХУБЧЕВ

" Имах огромно предпочитание до 1 септември да приключим този въпрос, само че сега нямаме финансова опция да решим този проблем. При първа такава опция, ще седнем на масата за договаряния. Те би трябвало да получат всичко, което са проработили и тогава да достигнем до сделка ".

 

ТВ ПРАВАТА

" При тези условия " Левски " няма да подпише следващата година контракта за идващите 5 години. БФС може да си го подпише, да си го занесат вкъщи и да си го сложат в рамка над вратата. Потенциалът на " Левски " е доста по-голям от това, което получава по контракта за правата. Виждахме се с Кирил Домусчиев. Той е прав за себе си, че не дефинира параметрите и парите по този контракт. Основният проблем е, че ТВ правата ги държи БФС. Откъде накъде те ще подписват контракт, без да беседва с тези, които носят продукта, с клубовете?! Ще търсим законодателни промени, ако може ние да си търгуваме телевизионните права ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР