Месеци наред се оказваше натиск върху предишния ръководител на Националната

...
Месеци наред се оказваше натиск върху предишния ръководител на Националната
Коментари Харесай

Румен Петков: Месеци наред се оказваше натиск върху предишния шеф на НСО

Месеци наред се оказваше напън върху предходния началник на Националната работа за защита. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV Румен Петков, член на управлението на АБВ.

„ Имаше тежка артилерийска медийна подготовка, в някаква степен унизителна и за самия него, и за службата. Така че персонално аз не съм сюрпризиран, че ген. Антонов реши да се оттегли”, съобщи той.

По думите на Петков постоянно към НСО е проявяван и нездравословен интерес. „ Тази работа работеше доста умерено, качествено и професионално по време на двата мандата на президента Първанов. Тогава им беше дадена свободата да осъществят професионализма си. И Сакскобургготски, и Станишев не са си разрешавали да се бутат в службата”, означи Румен Петков.

--> „ Сигурно службата би трябвало да бъде преструктурирана, несъмнено би трябвало да бъде усъвършенствана, само че тя би трябвало да основава чувство за държавност и за сигурност”, уточни той.

„ Министър-председателят лъже юначен. Аз оставам с усещане, че стартира да си има вяра, че контрабандният дял на цигарите е 7%”, посочи още Румен Петков.

„ 2005-2008 година са облагани с данък 21-22 милиарда къса цигари, предходната година са 13 милиарда. Ние считаме ли, че пушачите в България са намалели с 50%? Да твърдим, че пушенето в България е намаляло на половина, ми се коства несериозно”, съобщи той.

По думите му няма естествен българин, който да повярва, че контрабандният дял е 7%. Лично съгласно Петков той не е под 20%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР