Месецът на раждане, часът и датата могат да разкрият много

...
Месецът на раждане, часът и датата могат да разкрият много
Коментари Харесай

Месецът на раждане разкрива какви болести ви грозят

Месецът на раждане, часът и датата могат да разкрият доста за бъдещето на всеки един от нас, в случай че вярвате в астрологията и нумерологията. Факт е, че някои характерности от зодиите пасват прелестно на хората от другите зодиакални знаци, само че от време на време има обилни разминавания. Скоро испански учени разпространиха данни от изследването си, отдадено на месеца на раждане и доколко той оказва въздействие върху здравето ни, предава Edna.bg.

Оказва се, че съгласно учените има значение по кое време сме родени, тъй като сезонните промени се отразяват на много неща - да вземем за пример ултравиолетовите лъчи, равнищата на витамин D, вирусите и алергиите могат да повлияят на развиването на плода. Производството на витамин D в организма не доближава при бебета, родени през зимните месеци, а това може да има въздействие върху тяхното психическо и физическо здраве. Нещо повече - болесттите протичат по друг метод според от това дали детето е момче или момиче, изяснява професор Хосе Антонио Кесада, създател на проучването. Ето обаче по месеци вероятните предразположения към разнообразни здравословни проблеми:

Януари

Децата от мъжки пол по-често като възрастни страдат от запек, болки в долната част на гърба и язва на стомаха. Жените, родени през този месец, страдат от мигрена и са склонни към сърдечни проблеми.

Февруари

Момчетата по-често страдат от проблеми с щитовидната жлеза, сърце и остеоартрит. Жените също са предразположени към остеоартрит, проблеми с щитовидната жлеза, само че също по този начин и със съсирването на кръвта.

Март

Момчетата са по-склонни към астма, катаракта, сърдечни проблеми, а дамите - към ревматизъм и проблеми с храносмилането.

Април

Мъжките априлски бебета в по-късен стадий от живота имат проблеми с астмата, щитовидната жлеза, а дамите - с бронхит и остеопороза.

Май

Момчетата са по-податливи на меланхолия, астма и диабет, а дамите - на хронични алергии, остеопороза и проблеми с храносмилането.

Юни

Момчета, родени през този месец, страдат по-малко от останалите от меланхолия и болки в кръста. Но те по-често имат сърдечни болести и продължителен бронхит спрямо други мъже. Сред дамите, родени този месец, има 33% по-малък риск от мигрена и 35% по-малък риск от развиване на други женски проблеми с придвижване на възрастта спрямо дамите, родени през останалата част от годината. Но пък са по-предразположени към артрит, инконтиненция и ревматизъм.

Юли

Жените, родени този месец, са с 27% по-висок риск от диагностициране на високо кръвно налягане, също по този начин те са склонни към проблеми в шията. Мъжете, родени този месец, са предразположени към астма и артрит.

Август

Децата от мъжки пол, родени този месец, имат два пъти по-голям риск от астма спрямо децата, родени при започване на годината. Освен това те имат проблеми с щитовидната жлеза и остеопорозата. Жените са по-податливи на ревматизъм и артрит.

Септември

Мъжете, родени този месец, три пъти повече имат проблеми с щитовидната жлеза, в сравнение с родените през януари. Те са склонни към астма и остеопороза. Септемврийските бебета развиват минимум хронични болести през целия си живот, само че дамите имат проблеми с щитовидната жлеза и остеопорозата.

Октомври

През този месец се раждат най-вече бебета. Жените, родени този месец по-често от други, имат висок холестерол, анемия и остеопороза. Към последното податливост имат и мъжете, а също по този начин и към проблеми с щитовидната жлеза.

Ноември

Мъжете развиват хронични кожни проблеми, сърдечни болести и болести на щитовидната жлеза, до момента в който дамите са по-склонни към астма, продължителен бронхит и кръвни тромбове.

Декември

Жените са по-предразположени към продължителен бронхит, астма, а мъжете - към катаракта, меланхолия и сърдечни проблеми.

Важно е да отбележим, че въпреки данните да са от изследване, не би трябвало да се вкопчваме в тях, а да живеем живота си пълноценно и радостно, да се храним колкото се може по-здравословно, да се движим доста, а в случай че имаме подозрение за здравословен проблем - да посетим наложително експерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР