Месец след трагичното корабокрушение и изчезването на стотици мигранти край

...
Месец след трагичното корабокрушение и изчезването на стотици мигранти край
Коментари Харесай

27 000 жертви за 10 години: ЕС поиска да се създаде морска мисия за спасяване на мигранти

Месец след трагичното корабокрушение и изгубването на стотици мигранти край крайбрежията на Гърция, Европейският парламент прикани за основаване на европейска избавителна задача. Депутатите ще гласоподават резолюция по въпроса в четвъртък. Инициативата се поддържа от болшинството депутати, като се изключи крайната десница.

 
Абсолютно налага се да се сътвори европейска рамка, тъй че фрагментираните старания на обособените страни членки да бъдат преодолени посредством взаимно съдействие и взаимно доверие. Не би трябвало да разрешаваме да ни изкушават мисли като " Нека оставим мигрантите да си отидат, с цел да станат грижа на някой различен. "
Хуан Фернандо Лопес Агилар – народен представител от Алианс на социалистите и демократите 

В резолюцията се показва, че страните членки би трябвало да употребяват всички налични кораби за присъединяване в интервенции по търсене и избавяне, в това число съдове на неправителствени организации. Някои държавни управления считат, че намесата на гражданското общество работи като привлекателен фактор за мигрантите.

 
Придържаме се към компетентността на държавите-членки в региона на търсенето и спасяването и би трябвало да остане по този начин. Можем да позволим всяка активност на Европейски Съюз единствено в композиция с действия, които страните-членки и способените органи биха създали.
Лукас Мандъл – евродепутат от ЕНП/Австрия

Спасителните задачи сега се управляват от страните-членки и Неправителствени организации.

Според Международната организация по миграция, Средиземно море е най-опасното място в света за бежанците. 27 000 души са изгубили живота си от 2014 година По последни данни близо 2000 души са починали или са в неопределеност от началото на тази година. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР