Месец след като премиерът Кирил Петков предаде на държавното обвинение

...
Месец след като премиерът Кирил Петков предаде на държавното обвинение
Коментари Харесай

Прокуратурата отчете какво е свършила по списъка на Кирил Петков

Месец откакто министър председателят Кирил Петков съобщи на държавното обвиняване медийни изявления за 19 лица, за които в общественото пространство има подозрения за съпричастност към стопански и корупционни закононарушения, а то разпореди на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Национална агенция за приходите и Антикорупционната комисия да кажат с каква информация разполагат, от прокуратурата оповестиха, че стартира окомплектоване на събраното и изпращането му на способените органи. Подробности за получената информация не се дават. Какво въпреки всичко излиза наяве от инспекцията.

Материалите, предоставени от Петков, са 588 страници.

Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите не разполагат с данни, свързани с описаното в обществено наличните източници за 8 от 19-те лица. Като за 2 от тях не е предоставена никаква информация за вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент.

За останалите 11 от лицата са изпратени материали, които вероятно биха били съотносими с изложеното в предоставените от министър-председателя Кирил Петков медийните изявления.

Самата прокуратура е направила инспекция в масивите си за всичките 19 лица имат ли завършени или водени досъдебни производства. Резултатът не се оповестява.

Компетентните прокуратури ще получат материалите за всичките 19 от листата на Петков.

От прессъобщението на държавното обвиняване излиза наяве, че едно от лицата от този лист е някогашният началник на " Булгаргаз " Николай Павлов, който беше на разпит до досъдебно произвеждане, водено от СГП. Той е показан с букви. За другите проверявани липсва каквато и да е конкретика.

За всички следващи дейности в хода на инспекцията българската общност ще бъде навреме осведомена.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР