Месец след като полицаите излязоха на протест и се заканиха

...
Месец след като полицаите излязоха на протест и се заканиха
Коментари Харесай

МВР реже извънредния труд на полицаите


Месец откакто служителите на реда излязоха на митинг и се заканиха да откажат полагането на ексклузивен труд, до момента в който Министерство на вътрешните работи не им изплати дължимите суми, управлението на силовото министерство е решило да се оправи с казуса като сведе до минумим случаите, в които служителите на реда работят изключително. Всички началници на районни ръководства са инструктирани да не разписват заповеди за изключителни наряди, защото няма задоволително средства, с които изключителния труд да бъде заплатен. Това е повода наличието на разнообразни всеобщи мероприятелия да бъде сведено до минумум. "Вече не даваме наряди на мачове от В група, събори и други сходни събития, на които има по- огромни групи хора. Освен това дежурни в районното има към този момент единствено 17. 30, а по-късно тъжби се одобряват от постовия. В събота и неделя дежурният е на повикване и в случай че да вземем за пример живее на територията на районното ръководство, би трябвало жителят да го изчака да пристигна " описват чиновници на реда.

Законът за футболното безчинство се ползвал все по-рядко, с цел да не се постанова служители на реда и дознатели да работят изключително.

Според служители на реда тези ограничения никога няма да доведат до икономии за Министерство на вътрешните работи. Напротив - чакат в по-далечно бъдеще да се отразят на отрицателно на бюджета на министреството. Полицаите, които са на повикване ще стартират да връщат жители, хората ще недоволстват и то с право, по-късно ще пускат тъжби, началниците ще санкционират отговорните, а отговорните ще съдят министреството. Ще се завърти един обаян кръг, а разноските ще продължат да порастват " разясняват членове на полицейските синдикати.

Според осведомени тук-там имало опити от началници на районни ръководства да се пробват да склоняват чиновници да не апелират наложени дисциплинарни санкции, защото Министерство на вътрешните работи не разполагало със средства за погашение на компенсации.

Тъй като ограничението на изключителния труд и дежурствата в почивните дни не нарушава нормативната база на Министерство на вътрешните работи, от синдикатите не могат да я нападат. Утре обаче следва съвещание на Съвета за обществено партньорство в Министерство на вътрешните работи, на което тематиката ще бъде разисквана.

Протести за дължимите суми за ексклузивен труд се организираха в София и Варна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР