Месец на теснолинейката обявиха този август от едноименното гражданско сдружение,

...
Месец на теснолинейката обявиха този август от едноименното гражданско сдружение,
Коментари Харесай

Предстоят атракционни пътувания с Родопската теснолинейка

Месец на теснолинейката оповестиха този август от едноименното гражданско съдружие, основано и работещо за опазването и популяризирането на единствената в страната ни функционираща теснопътна жп линия. Това заяви ръководителят на сдружението Кристиан Ваклинов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пазарджик.

Поводът е 100-годишнината от първата копка от началото на нейното строителство и 95 години от потеглянето на първото малко влакче по колоритния маршрут, преминаващ през три планини, две котловини, шест реки, седем градчета, голям брой села, тунели и мостове и най-високата гара на Балканите - Аврамово, на 1267 м над морското ниво.

Предстоят специфични атракционни пътувания през август – на 7-ми, 14-ти, 21-ви и 28-ми. На изброените дати ще може да се пътува със специфичен трен до най-високата жп гара на Балканите, с нетрадицонни прекъсвания на не толкоз познати спирки. Влакът ще включва с изключение на нормалните пътнически вагони, и товарни, каквито смесени композиции са били всекидневие по линията до прекъсването на товарното придвижване при започване на века. За да бъде удоволствието по-голямо, ще има и добре зареден бюфет-вагон.

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР