Месечните плащания по ипотека не са единствените повтарящи се разходи,

...
Месечните плащания по ипотека не са единствените повтарящи се разходи,
Коментари Харесай

Разходите за ремонти и обновяване добавят хиляди долари към собствеността върху дома

Месечните заплащания по ипотека не са единствените повтарящи се разноски, свързани с притежаването на дом. Парите, изразходвани за поддръжка, възобновяване и поправки, изключително за по-стари къщи, елементарно могат да костват на притежателите хиляди долари.

Средната сума, изхарчена от американците за възобновяване на дома през 2022 година, е била 22 000 $, съгласно уеб страницата за възстановяване на дома Houzz. Това е нарастване от $14 000 през 2018 година Сред първите 10% от домовете, които са похарчили най-вече за ремонт предходната година, междинните разноски са $140 000 или повече.

Експерти в жилищното строителство споделиха пред CBS MoneyWatch, че никой притежател на жилище не може да избегне поддръжката на дома, тъй като уредите в последна сметка се скапват и времето разяжда елементи от екстериора на дома. По-високите годишни разноски също са отражение на по-високите разноски за материали, които са нарастнали експоненциално през последните години.

данни. Тези дни притежателите на жилища също се концентрират върху поправянето и подмяната на неща като тоалетни, умивалници, плочки за душове и тръби, свързани с тези системи, сподели Алън Арчулета, ръководител на съвета на ремоделиращите домове към Националната асоциация на строителите на жилища.

„ Кухните и баните имат най-вече работещи артикули в тях, тъй че имат най-вече точки на щета “, добави той.

Излагане на детайли

Най-честите външни поправки на притежателите на жилища включват ремонт на палуби, замяна на прозорци, нови порти и ремонт на покрива, демонстрират данните от преброяването. Арчулета и Франсис споделиха, че десетилетията излагане на дъжд, сняг, слънчева светлина и вятър повреждат дървото, употребявано за палубите, както и стъклата на прозорците и покривните керемиди.

„ В днешно време споделят, че керемидите имат доживотни гаранции, само че след 25, 30, 35 години ще сменяте покрива си “, сподели Франсис, който е прекарал 15 години като началник на планове за строителство компания. „ Околната среда в действителност унищожава асфалтовите керемиди и ще би трябвало да се уверите, че са водоустойчиви. “

Архулета и Франсис споделиха, че има някои поправки, които притежателите на жилища могат да създадат сами, което може да спести пари, в това число вътрешно боядисване, електрическо измиване на сайдинга и разчистване на улуците. И даже в случай че някой не се заеме неотложно с ремонта на тези зони, къщата ви отново ще бъде в сигурност, споделиха специалисти.

" Костите на къщата ви няма да се скапват ", сподели Франсис. „ Материалът, който поставяте върху къщата си или в къщата си, може да се скапе или може да желаете да измененията естетически по пътя. “

Ето междинната сума, която притежателите на жилища са похарчили за възобновяване на избрани елементи от вкъщи си предходната година, съгласно Houzz.

Кухня ($20 000)Основна баня ($13 500)Баня за посетители или всекидневна ($5000)Перално помещение ($3000)Основна спалня ($2500)Трапезария или домакински офис ($2000)Спалня за посетители ($1000)
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР