Мерките в борбата срещу разпространението на коронавируса, приложени в повечето

...
Мерките в борбата срещу разпространението на коронавируса, приложени в повечето
Коментари Харесай

Фон дер Лайен не харесва борбата с COVID-19, иска ЕС да си отвори границите

Мерките в битката против разпространяването на ковид, приложени в множеството страни от Европейски Съюз, са причина за скупчването на стотици километри опашки по граничните пунктове. Границите бяха претъпкани, а хората и стоките чакаха с дни и часове, с цел да стигнат крайната си точка.
Този проблем би трябвало да бъде позволен в този момент, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в ежедневното си видеообръщение, съобщи Българска национална телевизия.

" Важно е да се реши това в този момент, при започване на рецесията. На някои европейски граници има опашки, дълги десетки километри. Европейски Съюз деликатно следи развиването на границите, в това число посредством сателитни фотоси ", заяви Лайен и добави, че диалозите със страните-членки към този момент демонстрират първични резултати.

" Имахме доста тапи на границата сред Словения и Хърватия, само че в този момент всичко е наред - това е добър образец за това по какъв начин прилежащите страни могат да намерят прагматични решения ", добави ръководителят на Европейска комисия.

Тя добави, че сега се работи по освобождение на трафика на границите на Полша, Чехия, Германия и Литва, които до нощес не даваха опция хората да се върнат по домовете си.

" Имаше повече от 20 км тапи на границата сред Унгария и Румъния. Трябва да намерим решение за доста български и румънски жители, които се пробват да се приберат, а камионите със артикули би трябвало да продължат пътя си ", прикани Фон дер Лайен.

Европейската комисия предложи основаването на по този начин наречените " зелени коридори ", които да са предопределени извънредно за транспорт на товари и доставка на артикули, нужни за безпроблемното действие на единния европейски пазар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР