Мерките срещу изпиране на пари и санкционни режими са затегнати

...
Мерките срещу изпиране на пари и санкционни режими са затегнати
Коментари Харесай

Хампарцумян: Санкциите имат и репутационен ефект върху държавата

" Мерките против изпиране на пари и санкционни режими са затегнати доста и банките са реагирали, като са основали съответните отдели, занимаващи с това. През последните години това е сериозен разход и съществено изпитание за огромните, съществени банки ". Това изясни пред БНР Левон Хампарцумян, ръководител на Българския конгрес на бизнес водачите, по отношение на предстояща реакция от банковите институции, в случай че се окаже, че към този момент имат взаимодействие с.

Хампарцумян акцентира, че глобите са доста тежки и засягат доларови преводи и покупко-продажби с американски компании:

" Санкциите имат и репутационен резултат във връзка с страната ".

По думите му това е най-силната забележка, която може да бъде направена сред съдружници каквито са Съединени американски щати и България

Според него през годините България е получавала сигнали за това и към този момент от дипломатически напън са минали към по-сериозни ограничения, фокусирани върху избрани хора, за които имат подозрения и избрана информация.

" Целта на глобите е, в случай че някой е имал отношение с посочените лица и компании, да скъса тези връзки ", сподели той и уточни, че действието на глобите е напред, а не за досегашни връзки .

Интервюто на Даниела Големинова и Марта Младенова с Левон Хампарцумян в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР