“Мерките ще удовлетворят българското общество и бизнес. Естествено опозицията отново

...
“Мерките ще удовлетворят българското общество и бизнес. Естествено опозицията отново
Коментари Харесай

Явор Божанков: Минималната работна заплата ще се повиши с толкова, че да надхвърли инфлацията


“Мерките ще удовлетворят българското общество и бизнес. Естествено опозицията още веднъж вижда скандал, само че дано не забравяме, че по тяхно време решенията се взимаха на мрачно от един човек. И най-често се оказваше, че даже в коронавирус рецесията близки на ГЕРБ са взели лъвски къс от коронавирус помощите, а други не са получили нищо.” Това съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Явор Божанков в ефира на Българска национална телевизия и добави, че ръководещите в този момент се намират в обстановка, в която би трябвало както да се оправят с рецесиите, по този начин и да се борят с тежкото завещание на ГЕРБ.

„ По отношение на Българска социалистическа партия нашата философия е търсейки разнообразни ограничения да минем солидарно през рецесията и да поемем тежестта, само че по равно. Няма да има едни облагодетелствани и мнозина работещи, които да платят цялата цена”, безапелационен бе Божанков.

По думите му социалистите оферират редица ограничения, като стартират от най-уязвимите групи, които са българските пенсионери. „ За тях предлагаме актуализация на пенсиите не с 50 лв. на човек, както правеше Борисов, а с 21% и това ще обезпечи правдивост. Хора, които сега са работили едно и също нещо получават радикално разнообразни пенсии и нашата цел е да създадем пенсионна промяна, а не просто да раздадем едни пари”, добави депутатът от левицата.

„ Предлагаме и увеличение на минималната работна заплата и тук приказваме за нарастване, което надвишава инфлацията. Това, което държавното управление прави сега демонстрира, че се оправяме добре. Защото пакета от 2 милиарда, който ще предложим през днешния ден идва на фона на понижаване на външния дълг на страната с 2 млрд.”, продължи Божанков изброявайки предложенията на Българска социалистическа партия в обществената сфера и добави, че социалистите също по този начин оферират диференцирана ставка на Данък добавена стойност за продуктите от дребната кошница, както и да се понижи Данък добавена стойност на контролираните артикули, което съгласно тях автоматизирано ще докара до спад в цените на тези артикули.

Секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ добави, че от левицата оферират таван на цените, както и заледяване на на цени за енергоносители и продължение на помощта за бизнеса. „ Продължава обществения пакет, който беше направен и той ще се развие”, сподели още Божанков.

„ По отношение на бизнеса нашите оферти няма да са като тези на ГЕРБ, които раздаваха пари на доближени компании. Нашите ограничения целят да влагат в бизнеса там, където той не е конкурентно кадърен, с цел да го създадем подобен. Като се направи по този начин, че цените за работещите и крайните консуматори да станат приемливи”, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия предложенията на социалистите, които ще са ориентирани към бизнеса и съобщи, че средствата ще дойдат от това, че ГЕРБ и старите патриоти към този момент не са на власт и надлежно огромните големите обири, за които социалистите са алармирали години наред към този момент не са факт.

Според Божанков митинга на превозвачите е трябвало с изключение на към финансовото министерство да се насочи и към Банкя.

„ Защото последните 15 години ГЕРБ докара до колапс градския превоз в огромните градове, пък и в дребните обитаеми места в цяла България”, безапелационен бе той и разгласи, че договарянията сред синдикати работодатели и държавно управление дават резултат, защото към този момент работодателите са се отказали от своите митинги.

В умозаключение Божанков сподели, че колкото и от ГЕРБ и новите псевдо патриоти да се надяват, то държавното управление ще продължи да работи. „ Няма да оставим страната в подобен миг да се върне към това мутренско ръководство. Основната цел на това ръководство е да се изкорени модела на ГЕРБ, които към момента са феодализирали българските общини и ние би трябвало да ги премахнем от там”, довърши той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР