Мерките, които са предвидени, са много отдавна поискани от пенсионерите.

...
Мерките, които са предвидени, са много отдавна поискани от пенсионерите.
Коментари Харесай

Полк. о.з. Венелин Новаков: Българските пенсионери не могат да се самоиздържат

" Мерките, които са планувани, са доста от дълго време поискани от пенсионерите ". Това сподели в изявление за предаването " 12+3 " по стратегия " Хоризонт " полк. о.з. Венелин Новаков , ръководител на Националния съвет на пенсионерите:
" Вече 14 години имаме стратегия, която изисква аналогични ограничения да бъдат вкарани в деяние. За огромно страдание, ръководещите досега не съумяха да създадат нищо по тези въпроси. Вижда се, че българските пенсии са най-ниските на Балканите, най-ниските в Европа, което има извънредно негативно въздействие върху нас. Българските пенсионери не могат да се самоиздържат ".

Председателят на Националния съвет на пенсионерите съобщи, че сега до линията на беднотия живеят към 700 000 – 750 000 души .

" Линията на беднотия е избрана преди една година, а в този момент какъв брой ще бъде, никой не може да подсигурява при 14-15% инфлация . Нашите държавни ръководители се пробват да лавират и да споделят, че инфлацията не е чак толкоз огромна, само че действително е много висока ".

Цялото изявление с полк. о.з. Венелин Новаков можете да чуете от звуковия файл.

По обявата работи: Недит Георгиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР