Мерките имат за цел да облекчат логистичните затруднения във връзка

...
Мерките имат за цел да облекчат логистичните затруднения във връзка
Коментари Харесай

Официално: ЕК забрани вноса на зърнени продукти от Украйна в 5 държави, включително България

Мерките имат за цел да облекчат логистичните усложнения по отношение на тези артикули в България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия
Европейската комисия забрани вноса на зърнени артикули от Украйна в България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия, оповестява Българска национална телевизия.

Европейска комисия одобри превантивни дейности във връзка с вноса на стеснен брой артикули от Украйна в границите на изключителната защитна мярка.

Тези ограничавания са нужни поради изключителните условия на съществени логистични усложнения в пет страни членки на Европейския съюз, измежду които и България.

Мерките се отнасят единствено до четири селскостопански продукта — пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе — с генезис от Украйна.

Те имат за цел да облекчат логистичните усложнения по отношение на тези артикули в България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия.

При въведените ограничавания на Европейска комисия петте страни се съгласиха да вдигнат едностранните забрани за влизане на украинско зърно, които постановиха в отбрана на локалните фермери.

Брюксел планува пакет в тяхна помощ в размер на 100 милиона евро и не изключва продължение на рестриктивните мерки за посочените украински артикули и след 5 юни, в случай че изключителните условия се запазят.

Земеделският министър Явор Гечев се чака да бъде изслушан от депутатите във връзка желанието на държавното управление да анулира наложените ограничавания върху достъпа на артикули с генезис Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР