Мерките дават резултати, България вече е на 27 място по

...
Мерките дават резултати, България вече е на 27 място по
Коментари Харесай

България вече е 27-а по заболеваемост от Ковид в ЕС


Мерките дават резултати, България към този момент е на 27 място по заболеваемост от коронавирус в Европейски Съюз, а от ден на ден се покачва доверието към имунизационната акция. Това регистрираха здравният министър и щабът на постоянния си брифинг.

Наблюдаваме нараснал растеж на искащите медици да се имунизират. Благодаря на медиите за правдивата инфомация, която доближава до българските жители, стартира министър Костадин Ангелов.

Здравният министър цитира и данните за заболеваемостта през последното денонощие. 535 са новите случаи, 55 са постъпили в болница, 55 години е междинната възраст на приетите в болница. В момента 3 681 пациенти са признати в болница, 348 от тях са в интензивни отделения. 70 са умрелите за последните 24 часа.

В момента отчитаме заболеваемостта е 150 души на 100 000 души за 14 дни. Отчитаме извънредно добра наклонност от въведените ограничения, като това рефлектира и върху заетостта на леглата в цялата страна. 32% е заетостта на леглата за неусложнени пациенти, 41% е заетостта на интензивните кревати, добави Ангелов.

Доц. Ангел Кунчев благодари на хората, спазващи ограниченията, за постигнатите положителни резултати. България е на 27 по заболеваемост измежду страните от Европейски Съюз и 9 място по смъртност.

Вътре в страната доста понижиха разликите сред другите райони. Вървим към междинните индикатори за Европа след един спад, който всекидневно се очакваше директно след коледните и новогодишните празници, сподели още основният държавен здравен контрольор.

Това са чудесни вести, само че би трябвало да следим и отрицателните трендове като във Англия и Чехия, където в този момент означавам върхове, доста по-високи от пика напролет на предходната година, сподели от своя страна началникът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски. Според него ние би трябвало да бъдем доста деликатни и да продължим със спазването на ограниченията прецизно и дисциплинирано.

Само дружно ще излезем спечелили в тази борба, разяснява проф. Ангелов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР