Мерките дадоха резултат. Ние бяхме напът да достигнем до 10

...
Мерките дадоха резултат. Ние бяхме напът да достигнем до 10
Коментари Харесай

Мерките давали резултат, но празнично може да развалим успеха

Мерките дадоха резултат. Ние бяхме напът да достигнем до 10 000 случая дневно, сега сме спаднали под 2000 случая приблизително дневно. Това е оценката на математика Лъчезар Томов, която той даде за БиТиВи.

Томов предвижда, че идната седмица ще има спад и в смъртността при заболелите с ковид: " То няма да пристигна незабавно, тъй като междинната възраст на заболелите скочи с 10 години през последните седмици, което усилва риска от тежко развиване и смъртност, само че по този начин или другояче намаляването на случаите (на новозаразените) ще докара до понижаване на смъртността ".

Томов обаче чака скок на случаите една седмица след Нова година. До 7 януари ще си проличи дали ограниченията са били спазвани или е имало огромни празненства, каквито очевидно са настройките в обществото. Това ще докара до скок в броя на инфектираните, предвижда Томов.

Ако се върне началното учебно заведение, въпреки то да има дребен принос в преносимостта на вируса, ще има скок, тъй като учебното заведение свързва всички работни места на едно място, всички подмрежи в една обща мрежа, означи Томов. Все още има доста спекулации към новия вариант на ковид, само че се приказва, че той по-лесно се популяризира измежду децата. Според професор Лаутербах от Германия коефициентът на инфекциозност на новата вариация на вируса е 3, а не както до момента 2,5, сподели математикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР