Мерки за неотклонение задържане под стража определи Окръжният съд в

...
Мерки за неотклонение задържане под стража определи Окръжният съд в
Коментари Харесай

Зад решетките остават двамата, убили безпричинно мъж на улицата в Добрич

Мерки за неотклонение задържане под стража дефинира Окръжният съд в Добрич за К.П. и Д. Д., привлечени в качеството на обвинени по досъдебно произвеждане за ликвидиране.

Спрямо двамата е повдигнато и предявено обвиняване за това, че на 21 октомври т.г., в Добрич, в съучастничество между тях, като съизвършители, съзнателно умъртвили гражданин на града, като действието е било осъществено по хулигански подбуди. Досъдебното произвеждане е почнало на 21 октомври, откакто потърпевшият е открит на улица в Добрич в безпомощно положение. Той е отведен в болнично заведение, където малко по-късно умрял.

В две обособени съвещания, въз основа на материалите по досъдебното произвеждане и след преценка на доводите на страните, съдът одобри, че е налице обосновано съмнение за съпричастност на обвинените към предявеното обвиняване, както и че съществува заплаха при по-лека мярка за неотклонение те да се укрият или да извършат друго закононарушение. Окръжният съд подчертава върху тежестта на разследваното закононарушение, за което се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Наличните по досъдебното произвеждане материали обосновават извода на съда, че двамата обвинени са лица с висока степен на социална заплаха. Справката за съдимост на обвинения К.П. демонстрира, че все още той е осъждан 4 пъти.

Определенията, с които Окръжният съд постанова на всеки от двамата обвинени най-тежката мярка за процесуална насила, подлежат на обжалване пред Апелативен съд - Варна в тридневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР