Мерил Стрийп получи престижна награда от испанското кралско семейство. Кралица Летисия

...
Мерил Стрийп получи престижна награда от испанското кралско семейство.
Кралица Летисия
Коментари Харесай

Мерил Стрийп получи престижна награда от испанското кралско семейство

Мерил Стрийп получи влиятелна премия от испанското кралско семейство.

Кралица Летисия и крал Фелипе VI дружно с двете им дъщери връчиха на Мерил Стрийп премията “Принцеса на Астурия ”.

Това се случи на гала, управлявана от испанското кралско семейство в северн ия град Овиедо. Наградата ѝ беше връчена за дългогодишната ѝ отлична актьорска кариера, която продължава съвсем пет десетилетия на екрана.
73-годишната актриса е притежател на голям брой оценки, в това число три Оскара за работата си във филмите “Крамър против Крамър ”, “Изборът на Софи ” и “Желязната лейди ”.

тирада за съпричастността

По време на благодарствената си тирада Стрийп приказва за съпричастността, която актьорите и публиката би трябвало да изпитват към хората на екрана или сцената, които наподобяват или звучат друго от тях. Тя сподели, че това може да бъде потребно и в всекидневието:.

“Емпатията може да бъде радикална форма на контакт и дипломация, потребна и в други сфери на активност. Надявам се, че в нашия свят, в нашия все по-враждебен и неустойчив свят, бихме могли да вземем драговолно друго предписание, на което всеки артист е теоретичен, а точно: всичко се състои в това да слушаш. ”

Испанският режисьор Педро Алмодовар съобщи: “Малко актриси в историята на американското кино имат универсалността на Мерил Стрийп. Актриса с необятен набор от регистри и майсторство във всички жанрове, в това число комедия, драма, мюзикъл и други Тя прави всичко това толкоз добре и толкоз естествено и същински. Мерил Стрийп е в действителност заслужен притежател на тазгодишната Награда за изкуство “Принцесата на Астурия. ”

Наградата за изкуство “Принцесата на Астурия ”

Наградата е една от осемте, присъдени тази година в области като изкуство, литература, просвета и интернационално съдействие.

Наградите се връчват годишно от фондацията, носеща името на испанската престолонаследничка принцеса Леонор, и са измежду най-важните в испаноезичния свят.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР