Mercedes-Benz S-класа е основен представител на лукса, но тези употребявани

...
Mercedes-Benz S-класа е основен представител на лукса, но тези употребявани
Коментари Харесай

10 алтернативи на старата S-класа , които също са се обезценили съвсем прилично

Mercedes-Benz S-класа е главен представител на лукса, само че тези използвани съперници оферират също толкоз жанр и комфорт за по-малко пари.

Седанът Mercedes-Benz S-класа от дълго време е един от най-уважаваните и мечтани измежду всички огромни флагмански първокласни коли. Лансиран за първи път през 1972 година с поколението W116, моделът се усъвършенства експоненциално през идващите години. 

В допълнение към комфорта и лукса, S-класата си е основала забележителна известност във връзка с софтуерните нововъведения. От резервоара за гориво, предпазен от конфликт, до първия сериен автомобил, оборудван с ABS, и даже предлагащ нощно виждане, S-класата на Mercedes е извънредно инженерно произведение. Ето за какво не е мъчно да заключим, че „ S “ в S-класа значи „ специфичен “ – тъй като тъкмо подобен е този автомобил.

Последното и седмо потомство на модела W223 беше показано през 2021 година и евентуално е най-великата итерация до момента. Макар че S-класата може да се похвали с многочислени преимущества, високата ѝ каталожна цена сигурно не е едно от тях.

Настоящата моделна гама за 2023 година стартира от голямата сума от 114 500 $ за S500 (в САЩ), което я слага твърдо отвън обсега на доста купувачи.

Цените на амортизираните използвани коли, посочени в този лист, са получени от KBB и Edmunds.

Списъкът е формиран от създатели на уеб страницата Hotcars и в него са включени други възможности на предходната S-класа (W222), като са дадени даже и SUV-та, като са търсени аналози във връзка с лукса, изолираното прекарване и престижа, който носи автомобил като S-клас.

Освен класическите съперници от BMW и Audi на тепиха излизат и оферти от другата страна на Атлантика, както и от земята на изгряващото Слънце.

10. BMW Серия 7 от 2016-а

През 2016 година BMW пусна на пазара напълно нова версия от 6-то потомство на своята приключена Серия 7. Флагманският седан на марката остана правилен на формата си, с уместно първокласен интериор.

Въпреки че някои от другите противници в този лист оферират по-качествено чувство в салона, Серия 7 към момента е отлично място за превъзмогване на километри.

Уредите на лидера на автомобила са сменени с огромен 12,3-инчов сензорен екран с висока разграничителна дарба, който обезпечава съвременен тип.

Независимо от температурата на околната среда, общоприетоо инсталираният четиризонов климатичен надзор ще подсигурява, че всички са удовлетворени. За тези купувачи, които търсят оптимален комфорт, опционалният пакет „ Задни седалки Executive Lounge “ разрешава на пасажерите да накланят задните седалки до 42,5 градуса.

Друга общоприета функционалност е „ Ambient Lighting “, която преценява светлинния звук с настроението по време на пътуването ви. Днес моделът от 2016 година е обезценен до малко под 25 000 $ съгласно KBB. За нещо още по-старо, разгледайте, несъмнено, „ транспортерската седмица “ – E38.

9. Audi A8 от 2015-а

Третият и финален контингент на одобрените немски противници е уважаваният и въздържан A8 на Audi. Моделната 2015 година показва фейслифт версията на третото потомство на модела, който бе пуснат за първи път през 2011 година Audi A8 предлага положително съответствие цена-качество като използван автомобил, като съгласно Edmunds се прави оценка на 21 700-28 990 USD. Тази цена съставлява забележителна спестовност спрямо Mercedes-Benz S-класа от 2023 година

Под капака A8 се предлага с някои чудесни варианти за мотори. Моделите от начално равнище се оферират с 3,0-литров V6 с турбокомпресор, произвеждащ 333 к.с. 

Но за тези, които търсят още повече мощ, се предлага и вид „ S8 “ с V8 с два турбокомпресора и 520 к.с. Стандартно се предлага аудиосистема Bose с 14 високоговорителя, като може да се избере и настройка Bang & Olufsen с 19 високоговорителя.

8. Bentley Flying Spur от 2013-а

През 2013 година Bentley показа внушителното второ потомство на Flying Spur. Моделът беше извънредно удобен и добре оборудван, като даже можеше да се похвали с ръчно направен салон.

Със общоприетоо предлаганата „ Comfort Specification “ всеки Flying Spur разполага с масаж и вентилация на предните и задните седалки, контролиране на предната пътническа седалка от задната част на кабината.

Под капака Bentley беше оборудвало Flying Spur 2013 с търпимо мощен 6,0-литров W12 с два турбокомпресора. Агрегатът генерира 616 конски сили и голям въртящ миг от 800 Нм. В резултат на цялата тази мощност от 0 до 100 км в час лишава единствено 4,3 секунди, а автомобилът може да развие невероятната оптималната скорост от 320 км в час. Според Edmunds, образец от 2013 година сега коства сред 37 079 и 49 637 $.

7. Maybach 57 от 2004 година

Maybach е марка, която е синоним на лукс. Въпреки че е най-старият модел в нашия лист, самото равнище на обезценяване го прави почтено допълнение.

По данни на Edmunds образец от 2004 година сега коства към 30-40 000 USD. Като се има поради, че първичната целесъобразна цена е била 315 000 USD, това е сериозна амортизация. Както може да се чака, интериорът на Maybach 57 е бил от най-високо равнище, с инкрустации от същинско дърво и обилно покритие от кожа. Лесно бихте могли да си помислите, че се намирате в частен аероплан, а не в автомобил.

Под капака на автомобила се намираше мощен 5,5-литров V12 с мощ 543 конски сили. От 0 до 100 км/ч можеше да се стигне единствено за 4,9 секунди, което е впечатляващо достижение, като се има поради голямото лично тегло на автомобила от съвсем 3 тона кг.

6. Lexus LS 500 от 2018-а

Lexus показа напълно нова версия на своя флагмански седан LS за моделната 2018 година По данни на Edmunds моделът сега се предлага на цени сред 44 998 и 50 990 $.

Петото потомство LS 500 е най-голямата и най-мощната версия на модела, която Lexus в миналото е произвеждал. С обща дължина от 523 см и междуосие от 312 см, той беше съществено величествен. Двигателят V6 с два турбокомпресора с мощ 416 к.с. беше опцията по дифолт, като се оферираше и хибрид или LS 500h. 

Икономичният модел генерираше 354 конски сили от 3,5-литров V6. Седалките на автомобила бяха извънредно комфортни, като предоставяха 28-степенно електрическо контролиране и опция за релаксиращ масаж.

5. Porsche Panamera от 2017-а

За моделната 2017 година Porsche показа напълно ново второ потомство Panamera. Макар че моделът не може да се мери с лукса, който дава S-класата, в случай че желаете и продуктивност, Panamera е напълно съответна опция.

В съпоставяне с първото потомство на модела Porsche е направило някои доста сполучливи стилистични промени. Автомобилът наподобява надалеч по-елегантен и по-малко муден от своя предходник.

Под капака може да бъде открит 3,0-литров V6 мотор с мощ 330 конски сили в базовия модел. Ускорението от 0 до 100 км/ч беше допустимо единствено за 5,4 секунди, само че се предлагаха и по-мощни мотори на Panamera. За тези, които желаят да похарчат малко по-малко пари, Porsche Panamera от 2013-а може да бъде точното решение.

4. 2010 година Jaguar XJ

През 2010 година Jaguar пусна на пазара четвъртото потомство на своя флагмански седан XJ. Известен още като X351, моделът се отличава с доста по-мускулест дизайн от своя предходник.

Автомобилът беше образно величествен, с огромна предна решетка и общи размери. Изработен напълно от алуминий и с напълно нов дизайн на интериора, XJ беше огромна крачка напред спрямо предшественика си.

Освен със общоприета дължина, XJ се оферираше и във вид с удължено междуосие XJL, който предоставяше на пасажерите на задните седалки 12 см в допълнение пространство за краката. През последните години моделът е корав любимец на английските министър председатели, като бронираният XJ „ Sentinel “ е явен избор. Според Edmunds ранен пример на X351 може да бъде взет на цена сред 7900 и 14 999 $

3. Range Rover от 2013 година

Четвъртото потомство на Range Rover L405 е пуснато на пазара през 2013 година Стилът на автомобила беше много доста усъвършенстван по отношение на предшествениците му, като измененията не се лимитираха единствено до естетиката му.

Land Rover избра да построи Range Rover на напълно нова платформа. Вместо стоманата, употребена в предходното потомство на модела, е употребена напълно алуминиева монококова конструкция на каросерията, която понижава тежестта с невероятните 40% и усъвършенства икономията на гориво.

За разлика от доста SUV модели на пазара, Range Rover е извънредно способен за придвижване отвън пътя. Много малко са колите, които могат да ви отведат отвън асфалтовите пътища с подобен разкош и изисканост.

Предните седалки са по-добри от фотьойлите, които могат да се намерят в множеството домове, с високо равнище на укрепване и пригодим подлакътник. Въпреки фейслифта през 2018 година, L405 остава съвсем неизменен по време на производството си. 

2. Volvo S90 от 2017-а

Volvo възроди модела S90 за моделната 2017 година и възнамеряваше да се конкурира с одобрените играчи на пазара на първокласни седани. Според Edmunds екземплярите за 2017 година се оферират на цени от 16 789 до 27 990 $.

Volvo от дълго време е възхвалявано за качеството на своите интериори, отличаващи се с шведски минимализъм и ергономичност. S90 подвига равнището на изисканост, като централно инсталираният 9,0-инчов сензорен екран в жанр таблет извършва функционалността на инфоразвлекателен интерфейс и отстранява претрупването.

Предните седалки на автомобила разполагат с електрическо контролиране в 14 направления и са тапицирани с луксозна естествена кожа. Широко е употребявано и същинско дърво, което придава шикозно скандинавско чувство. Много от детайлите на външния дизайн бяха споделени с SUV XC90, в това число присъщия дизайн на фаровете „ Чукът на Тор “.

1. Lincoln Continental от 2017-а

След прекратяване на производството, траяло 15 години, Lincoln Continental се завърна с гръм и тропот за моделната 2017-а година. Изцяло новото 10-о потомство на модела се отличаваше с много коренен редизайн и Lincoln се надяваше, че Continental ще се възползва от това възкръсване.

Предлагаха се три разновидността на V6 мотори, като 3,7-литровият V6 с мощ 305 к.с. беше базовата алтернатива, а мощният 3,0-литров V6 с две турбини с мощ 400 к.с. осигуряваше върхово показване.

Continental е добре обзаведен, с необятно интегрирани висококачествени детайли от естествена дървесина, драскан алуминий и кожа. Цените на използваните коли Continental 2017 варират от 19 989 до 35 589 $. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР