Мераклийски ребърца на барбекю - всеки ги обичаНеобходими Продукти● телешки

...
Мераклийски ребърца на барбекю - всеки ги обичаНеобходими Продукти● телешки
Коментари Харесай

Мераклийски ребърца на барбекю

Мераклийски ребърца на барбекю - всеки ги обича

Необходими Продукти

● телешки ребра - 1 кг или свински
● доматен сос - 1/2 ч.ч.
● уорчестър сос - 2 с.л.
● кафява захар - 2 с.л.
● червен пипер - 1 с.л.
● чили - 1/4 ч.л. на прахуляк
● чесън - 1 скилидка

Начин на подготвяне

Сочните ребърца са идеалното ядене за ястие с пръсти - просто бъдете готови с количеството на салфетките, че ще ви трябват много.

Нарязваме телешките ребра на дребни порции ребърца, с цел да са по-лесни за ястие. Слагаме ребърцата в тенджера с вода и ги пускаме да се варят. След като поврят към 5 минути, ги вадим и изцеждаме водата.

Миксираме в огромна купа доматения сос, уорчестър соса, кафявата захар, аления пипер, чилито и намачканата скилидка чесън. Размесваме сместа добре. Добавяме ребърцата в този сос, покриваме купата с похлупак и оставяме да се мариноват в хладилника за няколко часа или за цялата нощ. Подготвяме и загряваме барбекюто 1 час преди да почнем печенето.

Намазваме скарата с малко лой и печем готовите свински или телешки ребърца за към 10-15 минути, като ги намазваме хубаво с марината. Когато преценим, че са подготвени, придобили са прекрасен кафяв цвят, ги махаме от барбекюто.

Вече можем да сервираме нашите супер вкусни мераклийски ребърца на барбекю с добавка от зеленчуци на скара или с грилован свеж ананас.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР