Ментата прочиства организма от токсини, укрепва имунната система и предпазва

...
Ментата прочиства организма от токсини, укрепва имунната система и предпазва
Коментари Харесай

Ментата – ароматен антиоксидант и страшилище за стреса

Ментата прочиства организма от отрови, укрепва имунната система и защищава от заболявания. Маслото от растението, което постоянно се употребява за грижа за устната празнина, е доста дейно против болести на зъбите и венците. Сушената мента е потребна фалшификация, която придава на храната внимателен усет.

В същото време диетолозите настояват, че ментата е потребна здравето, когато се употребява свежа.

Най-важната характерност, която прави храната здравословна и обезпечава отбрана против заболявания, е наличието на. Ако дадена храна е източник на антиоксиданти в допълнение към хранителната си стойност, тя е по-здравословна. Ментата е богата и на антиоксиданти и като спомага за детоксикацията на организма, покачва устойчивостта му към заболявания. Тази билка, която се среща основно в Средиземноморския район, е необятно публикувана в Европа. Използвана за стоматологични и орални, козметични и доста други цели, влиза в състава на чайове, масла, кремове и така нататък

Мента: 10 изгоди за здравето
Когато се добави към салати, ментата им придава специфичен мирис и пресен усет . Използва се и като дейно средство за лекуване на настинки, които са изключително чести през зимните месеци. Известно е, че ментата " отваря " дихателните пътища и оказва помощ при бронхит и астма . Ползите от растението, което лекува и доста други болести, са следните:
Ментата и ментовото масло лекуват болести на зъбите и венците . Ето за какво ментата се употребява необятно в пастата за зъби. Тя способства за ободряване на дъха и отстранява неприятния мирис. Облекчава стомашните неразположения и усъвършенства храносмилателната система . Облекчава главоболието . При хронично главоболие, породено от напрежението в всекидневието, се предлага по една чаша чай от мента дневно. При гадене се предлагат чай от мента и ментова захар. Ментата е доста ефикасна при лекуване на респираторни болести като астма и бронхит . Вдишването на пара над съд с вряла вода, в който са добавени няколко капки ментово масло, ще помогне за " отварянето " на дихателните пътища. Нанасянето на ментово масло непосредствено върху пъпки благодарение на памук е ефикасен способ за изсушаването им. Благодарение на си свойства ментата се бори с раковите кафези и обезпечава естественото изхвърляне на токсините, насъбрани в организма вследствие на погрешно хранене. Консумацията на чай от всеки ден оказва помощ за облекчение на напрежението . Вдишването на аромата на ментово масло също е дейно средство за облекчение на напрежението. Ментата намалява температурата.
 мента

Масло от мента - приложения
Маслото от мента се употребява за изработката на натурална паста за зъби, за облекчение на главоболие и стрес. Предлага се и от билкари и се употребява в разтвори за гаргара, с цел да поддържа зъбите и венците здрави и да отстранява неприятния мирис, просто прибавете няколко капки в половин чаша вода. Известно е също по този начин, че прибавянето на ментово масло към вряща вода и вдишването на пара от него е превъзходен метод за лекуване на респираторни болести като астма и бронхит. Този способ също по този начин облекчава напрежението.

 ментово масло

Как се подготвя чай от мента?
Чаят от мента, който има доста изгоди за здравето, се подготвя елементарно. Пресни листа от мента и вода са съставките на напитка, която усъвършенства храносмилателната функционалност и оказва помощ за изхвърляне на токсините от организма. След като сте измили четири или пет стръка прясна мента, ги сложете във вряща вода и оставете да се запарят за към 15 минути. След като напитката е приготвена, тя може да се употребява постоянно всеки ден.

 чай от мента

Рецепта за чай от мента и лимон
Чаят от мента и лимон, който е най-естественото средство за лекуване на настинки през зимните месеци, се подготвя напълно елементарно. Той облекчава гаденето, високата температура и слабостта. За да си приготвите чай от мента и лимон, са ви нужни:
една чаша вода половин лимон две чаени лъжички сушена мента шест-седем листа прясна мента
Нарежете лимона на дребни късчета. Налейте чаша вода в тенджера, прибавете сушената, прясна мента и лимона и поставете на слаб огън. Сварете сместа от мента и лимон на слаб огън, до момента в който заври. След като изстине, напитката е подготвена за консумация.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР