Менопаузата все още е тема-табу и рядко се говори за

...
Менопаузата все още е тема-табу и рядко се говори за
Коментари Харесай

Сексът в менопауза е дори по-хубав според Наоми Уотс


Менопаузата към момента е тема-табу и рядко се приказва за нея. Актрисата Наоми Уотс обаче не се тормози да приказва обществено на тази тематика, даже и за секса. През юни тя разкри, че е диагностицирана с ранна менопауза на 36-годишна възраст, и показа по какъв начин психическите и физическите последствия като промени в настроението, горещи талази и мигрена са се отразили на тялото ѝ. Всъщност, не са малко дамите, при които менопаузата настава толкоз рано, тъй че въпросът изисква внимание.

" Да мина през менопаузата на толкоз млада възраст не беше елементарно, изключително във време, когато имаше толкоз малко информация за нея ", сподели тя в изявление за Hello! Magazine. " Чувствах се по този начин, като че ли съм излязла отвън надзор. "

Днес тя е на 54 година и не се тормози да приказва за отрицателните прекарвания, свързани с менопаузата. По време на речта си на уелнес събитие, наречено " Отключване на интимността ” Уотс разкрива, че съгласно нея сексът със брачна половинка ѝ Били Кръдъп е станал по-добър след менопаузата, написа Daily Mail.

" Аз персонално считам, че сексът става по-приятен, когато премахнеш страха от основаването на деца ", споделя тя. " Чувствам се по-скоро по този начин: " Ще направя това за себе си ". По-уверена си в себе си, имаш опит, по-мъдра си, не мислиш: " О, желая да понижа осветлението ", прецизира още Уотс.



Въпреки че множеството дами в менопауза имат понижено либидо, Уотс споделя, че е имала противоположен опит. " Чували сме, че мъчно поддържаме полова функционалност и либидото ни е ниско в този интервал от живота, само че от време на време хората имат изцяло противоположен резултат ", означи тя. Всичко това дължи на здравословната връзка с колегата ѝ.

" Ако можете да разговаряте с колегата си, в случай че можете да бъдете почтени и да проведете в действителност достоверен диалог и да премахнете неловкостта, и в множеството случаи, в случай че те са положителни хора, ще бъдат съпричастни. И това е горещо - това е в действителност горещо, когато можете да бъдете почтени и диалогът върви в действителност добре ", сподели тя по време на събитието.

Уотс показа повече за личния си опит в запознанствата по време на менопаузата, в това число за това, че се е тормозила да носи естрогенни лепенки върху кожата си при започване на връзката си с Кръдъп. " Носех лепенката си и се притеснявах, че новият ми ухажор ще я види ", изясни тя. Но откакто решила да бъде почтена с Кръдъп по отношение на лепенките и хормоналните си промени, тази неприкритост трансформирала половия ѝ живот към по-добро.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Stripes (@iam_stripes)

" В момента, в който внесох откровеността в стаята, колкото и неудобно и мъчно беше за мен - толкоз доста съм се срамувала от това - той знаеше по какъв начин да се държи, знаеше какви сигнали да следва, беше 100% съпричастен и мога умерено да кажа, че продължихме да вършим много страховит секс ", сподели тя съгласно " Дейли мейл ".

Изхождайки от своя опит, Уотс мощно пази прекратяването на срама и стигмата, свързани с менопаузата - даже си партнира с Menopause Mandate, с цел да обезпечи на дамите по-голяма поддръжка за перименопаузата и менопаузата.

" Искрено имам вяра, че в случай че менопаузата не беше толкоз неразрешена тематика, когато за първи път започнах да изпитвам признаци, щях да имам по-лесен преход ", споделя тя в изявление за списание Hello. " Бях част от един цикъл, който обезверено се нуждаеше от спиране. Липсваха открити диалози и запаси, които да оказват помощ на дамите да се ориентират в измененията, през които прекосяваме. Ето за какво в този момент съм толкоз буйна в повишението на осведомеността и насърчаването на по-честни диалози. "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР