Мениджърските практики започват да се адаптират към служителите, работещи дистанционно(снимка:

...
Мениджърските практики започват да се адаптират към служителите, работещи дистанционно(снимка:
Коментари Харесай

Дистанционната работа вече се приема като даденост


Мениджърските практики стартират да се приспособяват към чиновниците, работещи отдалечено
(снимка: CC0 Public Domain)

С 41% е повишен броят на чиновниците в района на EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка), които одобряват отдалеченото работно място като даденост, а не облага. При чиновниците от потомство X този индикатор доближава 53%, сочи световно изследване на софтуерната компания VMware измежду ръководители на бизнеси, чиновници в HR и ИТ отделите.

Почти две трети (64%) от респондентите удостоверяват, че организациите им са спечелили от прекосяването към и те към този момент не биха желали да се върнат в предходния режим на работа. В същия време се поражда угриженост дали мениджмънтът прави всичко допустимо да трансформира този факт в спомагателна еластичност за чиновниците си.
още по тематиката
Всеки четвърти управител измежду 10 интервюирани се безпокои, че екипите му няма да се оправят със дилемите, в случай че работят от разстояние. Повече от една четвърт (28%) усещат, че културата на шефовете обезсърчава отдалечена работа, и над половина (59%) усещат повече напрежение да бъдат онлайн отвън общоприетото работно време. Всички тези фактори насочват към нуждата от разлюляване радикално на обичайния управнически метод и практики.

Това е реалност макар ясните изгоди за бизнеса и чиновниците от, както и опцията за асортимент на по-разнообразни групи от гении и умения от целия свят. От началото на отдалечената работа повече от три четвърти от чиновниците (76%) удостоверяват, че връзките с сътрудниците им са се подобрили. 66% от тях се усещат по-уверени да приказват по време на онлайн срещи, а 69% споделят, че равнището на напрежението им по време на работа се е понижило.

С близо една трета са се нараснали и работната нравственос, и продуктивността на чиновниците (съответно с 30% и 34%). В допълнение към това, 67% от мениджърите споделят, че процесът на назначение на висококвалифицирани фрагменти е станал по-лесен, изключително за работещите родители (83%) и претендентите от малцинствата (68%). В подтекста на генериране на нови хрумвания, съвсем три четвърти (72%) удостоверяват, че нововъведенията идват от повече източници в организацията, в сравнение с преди.

В сегашната обстановка ИТ отделите към този момент не се възприемат като единствения движещ фактор на, която може да работи от централата, местен офис, у дома, в придвижване или в композиция. Само една трета (33%) от респондентите считат, че ИТ отделът е главната бизнес единица, определяща формата на отдалечената работа.

Проучването се базира на 2850 отговора в границите на района ЕМЕА (950 респонденти от HR сферата, 950 – ИТ отдели, 950 – мениджъри), разпределени измежду 12 страни, и осъществено от Vanson Bourne в интервала юни-юли 2020 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР