Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че използването на системата

...
Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че използването на системата
Коментари Харесай

Видеопрегледите убиват емоцията във футбола, каза Маурисио Почетино

Мениджърът на " Тотнъм " Маурисио Почетино съобщи, че потреблението на системата за видеоповторения във футбола (VAR) е на път да лиши спорта от страст. Според аржентинеца честите видеопрегледи могат да отхвърлен почитателите, в случай че не се вземат ограничения за възстановяване на успеваемостта на технологията.

" Аз съм за потреблението на технологията, само че би трябвало да бъдем деликатни, с цел да не променим играта и да убием страстта. Притеснението ми е, че приказваме за машина, а не за футбол ", сподели Почетино след успеха на " Тотнъм " с 6:1 против " Родчейл " от осминафиналите на Купата на Англия в сряда.

Двубоят провокира следващата доза полемики поради честата приложимост на технологията. През първото полувреме съдията Пол Тирни анулира два гола и дузпа и присъди такава за " Тотнъм " след продължителни съвещания с технологията. Само при анулирания гол на Ерик Ламела не се игра повече от две минути за преразглеждане на обстановката.

" Ако ще използваме системата, би трябвало да сме уверени в това. Ако не можеш да извикаш, когато вкараш гол, тъй като би трябвало да изчакаш две минути - тогава можеш да си останеш у дома ", сподели Почетино.

 Двамата мениджъри не останаха предостатъчно от забавянето на играта след честата приложимост на VAR
© Reuters

Двамата мениджъри не останаха предостатъчно от забавянето на играта след честата приложимост на VAR

След въвеждането си видеоповторенията са обект на разнопосочни мнения. Бундеслигата и Серия А към този момент употребяват технологията, а от идващия сезон това ще направи и Примера дивисион. В Англия системата се тества в дуелите за купата.

Засега технологията няма да бъде употребена в Шампионската лига. УЕФА разгласи, че тя провокира " прекомерно огромно комплициране ", с цел да бъде въведена. Видеопрегледите няма да бъдат част от шампионата най-малко до края на сезон 2018-19.

От своя страна ФИФА разгласи, че технологията работи с акуратност от 98.9%. През март се чака интернационалната футболна федерация да вземе решение за потреблението ѝ на международното в Русия. Шампионатът на планетата стартира на 14 юни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР