Мениджърът на Тотнъм - Антонио Конте, е поискал от ръководството

...
Мениджърът на Тотнъм - Антонио Конте, е поискал от ръководството
Коментари Харесай

Конте: Ако сега дам трансферен списък, ще е много дълъг

Мениджърът на Тотнъм - Антонио Конте, е изискал от управлението на британския клуб по футбол повече финансови средства за селекцията, с цел да се трансформира отборът в сполучлив модел сходно на Ливърпул и да стартира постоянно да се конкурира за титли.

Конте бе притеглен отпред на „ шпорите “ през предишния ноември, с вярата Тотнъм да се класира в топ 4 и да вземе квота за присъединяване в Шампионската лига следващата година. Италианският експерт обаче към момента не е удостоверил дали ще остане в клуба и през идващия сезон.

На днешната си конференция преди утрешното посещение на Ливърпул във Висшата лига Антонио Конте посочи способността на сътрудника си Юрген Клоп да преобразява тимовете си откакто е получил поддръжката на управлението и настоя, че парите са единствената гаранция за триумф.

Тимът на Ливърпул е втори във краткотрайното класиране в британската Висша лига с 82 точки, на една зад водача Манчестър Сити, а Тотнъм заема пето място с 61 точки, на две зад четвъртия Арсенал, който е с 63.

„ Когато Юрген стартира да работи с Ливърпул, те бяха топ тим, само че не по метода, по който е сега – обединени и с треньор, който има значима роля, състав, който се резервира, огромни вложения и доста изхарчени пари на трансферния пазар “, разяснява Антонио Конте.

„ Те имаха опцията да напреднат и да доближат до идващото равнище. По мое мнение, това е много мъчно. За да се понижи разликата с сходен клуб, би трябвало да се похарчат много пари, с цел да се купят значими играчи. Това би трябвало да е ясно, другояче тази разлика не може да бъде понижена и очакванията постоянно ще са за знамение “, сподели още италианският треньор.

„ Повтарям, че ние ще приключим сезона със единствено 15 футболисти и сега не мога да дам трансферен лист на управлението, тъй като той ще бъде доста, доста, доста дълъг. Разбирате ли? Моментът не е подобаващ за сходно нещо “, добави Конте.

„ Когато Ливърпул назначи Юрген преди 7 години, те желаеха да изградят нещо значимо и да върнат тима в борбата за Шампионската лига, за купите и да продължат историята на клуба. За да се построи нещо скъпо, е нужно време и самообладание “, продължи Антонио Конте във връзка утрешния противник на Тотнъм.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР