Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола нарече плеймейкъра на тима

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола нарече плеймейкъра на тима
Коментари Харесай

Гуардиола щастлив след завръщането на Де Бройне

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола назова плеймейкъра на отбора Кевин де Бройне " извънреден " и " неповторим " след успеха на " жителите " с 5:0 над Хъдърсфийлд в мач от третия кръг на шампионата за Купата на Англия.

Двубоят бе завръщане в игра за Де Бройне, който през последните пет месеца лекуваше травма. Белгиецът се появи в игра в 57-мата минута и се нуждаеше от единствено 17, с цел да асистира на Жереми Доку за последното попадение в срещата.

" Кевин изкара положителни минути в игра. Знаехме, че ще бъде по-добре да влезе като запаса, в сравнение с да стартира като титуляр, защото щеше да има повече пространство за опериране. В началото ни бе мъчно да намерим тези пространства, тъй като те се отбраняваха надълбоко в половината си и бяха чудесно проведени ", сподели Гуардиола след срещата.

" Сега Кевин би трябвало да натрупа процедура в тренировките, както и още влизания в игра. За момента той не е подготвен за цялостни 90 минути. Кевин е състезател, който ни помога да печелим мачове. Всички в отбора играят добър футбол, само че хора като Кевин, Ерлинг Холанд, Фил Фоудън и Хулиан Алварес - те вършат разликата сред нас и тях ", разгласи Гуардиола.

" Затова за нас е толкоз значимо да имаме Кевин назад в състава. Той е извънреден, той е неповторим. Щастлив съм, че след толквоа месеци навън той се нуждаеше от единствено няколко минути, с цел да асиститра за гол ", добави испанският управител.

Той бе запитан и за дата, когато в игра ще се завърне голмайсторът Ерлинг Холанд, на което Гуардиола отговори, че се надява всички в отбора да бъдат здрави за втората половина от сезона.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР