Мениджърът на мъжкия национален отбор на Испания Луис де ла Фуенте се извинява за аплодирането на предизвикателната реч на Луис Рубиалес

...
Луис де ла Фуенте, мениджърът на испанския мъжки национален отбор,
Коментари Харесай

Луис де ла Фуенте, мениджърът на испанския мъжки национален отбор, се извини за това, че видимо аплодира речта на обсадения футболен шеф Луис Рубиалес на събрание миналия петък.

Де ла Фуенте беше видян да пляска на събитието на първия ред в събранието на 25 август, заедно с треньора на женския национален отбор Хорхе Вилда, който правеше същото. Двойката беше видяна да аплодира няколко пъти, докато Рубиалес предизвикателно заяви, че няма да подаде оставка въпреки фурора около нежеланата целувка, която даде на Дженифър Хермосо на финала на Световното първенство по футбол за жени.

В събота Рубиалес беше временно отстранен от ФИФА, глобалният ръководен орган на футбола, и му беше забранен „всички дейности, свързани с футбола на национално и международно ниво“ за 90 дни, докато тече дисциплинарно производство.

Говорейки на пресконференция в петък, за да обяви мъжкия си отбор на Испания за предстоящите международни мачове срещу Грузия и Кипър, де ла Фуенте каза пред репортери: „Като се има предвид отражението на моите аплодисменти, бих искал да обясня ситуацията в последното събрание.

 Футболен футбол - Среща на испанската футболна федерация - Ciudad Del Futbol Las Rozas, Las Rozas, Испания - 25 август 2023 г.
Президентът на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес обявява, че ще остане президент по време на срещата Футболен футбол - Среща на испанската футболна федерация - Ciudad Del Futbol Las Rozas, Las Rozas, Испания - 25 август 2023 г. Президентът на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес обявява, че ще остане като президент по време на срещата RFEF/Ройтерс

„Бях жестоко критикуван за това. Вярвам, че критиката беше заслужена, разбирам я и се извинявам“, продължи де ла Фуенте, добавяйки, че няма да подаде оставка, въпреки че е изправен пред критики за очевидната си демонстрация на подкрепа.

„Не мисля, че трябва да подавам оставка. Не трябва да подавам оставка, трябва да поискам прошка", каза той. „В момента, ако можех да се върна назад, не бих [аплодирал], сигурен съм в това. Споменавал съм го и преди: аз съм на страната на равенството и уважението.

Когато репортери попитаха защо отговорът му отне толкова време, де ла Фуенте се извини допълнително.

„Това беше човешка грешка, бях под голям психологически натиск и съжалявам“, каза той. „Извинението ми е искрено и бих искал да му повярвате.“

Треньорът на испанските мъже също така заяви, че е смятал Рубиалес да подаде оставка на извънредното заседание на Кралската испанска футболна федерация (RFEF) миналата седмица, където вместо това вече отстраненият президент предизвикателно отказа да се оттегли от ролята си.

 Испанката Айтана Бонмати държи наградата на УЕФА за играч на годината при жените след жребия за груповата фаза на Шампионската лига на УЕФА 2023/24 на Grimaldi Forum в Монако, четвъртък, 31 август 2023 г. (AP Photo/Daniel Cole) Испанката Айтана Бонмати държи наградата на УЕФА за играч на годината при жените след жребия за груповата фаза на Шампионската лига на УЕФА 2023/24 на Grimaldi Forum в Монако, четвъртък, 31 август 2023 г. (AP Photo/Daniel Cole) Даниел Коул/AP

Де ла Фуенте настоя, че собственото му поведение „винаги е било безупречно“, добавяйки, че действията му миналата седмица не представляват неговите „ценности“ и отново подчерта, че „винаги ще бъде на страната на равенството“.

Той също така потвърди, че не е посягал на Ермосо след финала на Световната купа за жени.

„Тя преживява труден момент“, каза де ла Фуенте, преди да добави: „Може би ми липсваше смелост [да се свържа с нея].“

Въпреки въпросите на обществеността и испанските медии дали де ла Фуенте трябва да остане на поста си, като се има предвид, че подкрепя Рубиалес, временният президент на RFEF Педро Роча каза пред репортери в Монако в четвъртък преди жребия за Шампионската лига, че треньорът има пълната подкрепа на Съвета на директорите.

„Ще остане ли на поста си? Абсолютно. Той е подкрепен от всички членове на RFEF“, каза Роша. „Той е работник, който прави всичко невероятно. Предстоят ни два мача и той трябва да се съсредоточи върху управлението, да има късмет в тези мачове, защото неговият късмет е този на цяла Испания.”

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР