Мениджърът на имоти в Мар-а-Лаго трябва да се яви в съда по дело за класифицирани документи

...
Карлос Де Оливейра, мениджърът на имоти в Мар-а-Лаго и най-новият
Коментари Харесай

Карлос Де Оливейра, мениджърът на имоти в Мар-а-Лаго и най-новият съобвиняем в наказателното дело на специалния прокурор, обвиняващо бившия президент Доналд Тръмп и неговия екип в злоупотреба с класифицирана информация, е планирано да се яви за първи път в съдебна зала в Маями в понеделник.

Де Оливейра беше обвинен от голямо жури в четвъртък по четири обвинения, включително заговор за възпрепятстване на правосъдието и даване на неверни показания пред ФБР.

Де Оливейра все още не е внесъл официална молба. Тръмп и неговият помощник Уолт Наута, третият съобвиняем по делото, вече се признаха за невинни, след като първоначално бяха обвинени през юни.

В този изглед от въздуха имението Мар-а-Лаго на бившия президент Доналд Тръмп се вижда на 14 септември 2022 г. в Палм Бийч, Флорида. В този изглед от въздуха имението Мар-а-Лаго на бившия президент Доналд Тръмп се вижда на 14 септември 2022 г. в Палм Бийч, Флорида. Джо Редъл/Гети изображения/ФАЙЛ

Към понеделник сутринта Де Оливейра нямаше вписан адвокат, който може да практикува във Флорида, където ще се гледа делото. Наута се сблъска с подобен проблем, когато беше обвинен за първи път, и въпреки че успя да продължи с първоначалното си явяване заедно с Тръмп през юни, Наута беше принуден да отложи обвинението си, докато не получи адвокат от Флорида.

Ако изслушването в понеделник продължи, Де Оливейра вероятно ще бъде информиран за правата си като обвиняем по престъпление и магистратът ще определи дата за официалното му изправяне. Съдията също така вероятно ще попита Де Оливейра дали има адвокат, който може да практикува във Флорида, където ще се гледа делото.

Де Оливейра също ще бъде резервиран, процес, който включва снимане на малко известния служител на Мар-а-Лаго.

Прокурорите през юни обвиниха бившия президент в неправилно боравене с няколко секретни документа, които той е взел със себе си от Белия дом, допълнително твърдейки, че Тръмп е планирал схема с Наута, ветеран от флота и близък помощник на Тръмп, за да скрие документите от следователите.

Службата на специалния прокурор добави към тези твърдения в четвъртък, като каза, че тримата мъже заедно са се опитали да изтрият кадри от сигурността, които Министерството на правосъдието търси като част от своето разследване.

След като кадрите от сигурността са били призовани от разследващите, Де Оливейра твърди, че е казал на директора на ИТ в Мар-а-Лаго, че „шефът“ иска сървърът, на който се съхраняват кадрите, да бъде изтрит, според обвинителния акт.

Прокурорите също обвиниха Де Оливейра, че е излъгал агенти на ФБР по време на доброволно интервю през януари за това дали е помогнал на Наута да премести кутии с класифицирани документи около Мар-а-Лаго.

Де Оливейра е работил в Mar-a-Lago повече от 20 години, съобщи CNN. Той стана управител на клуба през януари 2022 г., според обвинението, а преди това е служил като камериер и служител по поддръжката.

Няколко души, близки до Тръмп, както и хора, които познават лично Де Оливейра, казаха пред CNN, че Де Оливейра не е във вътрешния кръг на Тръмп. Осем настоящи и бивши помощници и съюзници на Тръмп, които често посещаваха Мар-а-Лаго, описаха Де Оливейра като работник по поддръжката, който вършеше странна работа в клуба и който не общуваше често с членовете на клуба или с екипа на Тръмп.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР