Меморандумът за разбирателство, подписан тази седмица между , ще навреди

...
Меморандумът за разбирателство, подписан тази седмица между , ще навреди
Коментари Харесай

Турция призова САЩ да заеме неутрална позиция по Кипър

Меморандумът за съгласие, подписан тази седмица сред, ще навреди на напъните за разрешаване на кипърския въпрос, вместо да способства за мира и стабилността, съобщи през днешния ден турското външно министерство.
„ Меморандумът за съгласие, подписан на 12 септември 2020 година сред администрацията на Съединени американски щати и гръцката кипърска страна и предусещащ основаването на Център за сухопътна, морска и пристанищна сигурност ”, пренебрегва кипърската турска страна “, съобщи представителят на външнополитическото ведомство Хали Аксой.
 „ Сабах “: Гърция трансформира островите до турските крайбрежия във боен щаб „ Сабах “: Гърция трансформира островите до турските крайбрежия във боен щаб
Гърция изпраща войски на остров наоколо до турските крайбрежия, макар демилитаризирания статус на островите. Турция към този момент е предизвестил...
Предприетите от Съединени американски щати стъпки за анулация на оръжейното ембарго против кипърските гърци и включването на гръцката страна в своята стратегия за интернационално военно обучение и образование (IMET) нарушават салдото сред двата народа на острова и усилват напрежението в Източното Средиземноморие, сподели дипломатът.
Той изрази удивление, че по време на визитата си на острова държавният секретар на Съединени американски щати не се е срещнал с представители на Севернокипърската турска република, заяви „ Сабах ”.
" Призоваваме Съединени американски щати да се върнат към обичайна си политика на неутралитет във връзка с острова и да допринесат за напъните за разрешаване на кипърския въпрос ", акцентира Аксой.
БГНЕС напомня, че на 1 септември Съединени американски щати анулираха до 2021 финансова година рестриктивните мерки върху износа на несмъртоносно отбранително съоръжение и даването на услуги в тази област, предопределени за Кипър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР