Меморандум за сътрудничество в сферата на наказателноправните въпроси подписаха главните

...
Меморандум за сътрудничество в сферата на наказателноправните въпроси подписаха главните
Коментари Харесай

Засилва се сътрудничеството между България и Азербайджан срещу организираната престъпност

Меморандум за съдействие в областта на наказателноправните въпроси подписаха основните прокурори на двете страни
Меморандум за съдействие сред прокуратурите на Република България и Република Азербайджан подписаха основните прокурори на двете страни Иван Гешев и Камран Алиев. Документът планува усилване на съдействието сред прокуратурите при попречване активността на проведената престъпност с трансграничен темперамент, обмяната на информация, опит и положителни практики, както и провеждането на проучвателен действия в областта на наказателноправната материя. Двустранният документ ще разреши възстановяване на връзката сред прокуратурите.

Подписването на меморандума се състоя на гала в столицата на Азербайджан – Баку, в границите на формалното посещаване на основния прокурор Иван Гешев и водената от него делегация на Прокуратурата на Република България.

„ В България имате освен сътрудници, а и другари “, обърна се Иван Гешев към своя хазаин след подписването на меморандума.

„ Ако работим единствено официално, това ще даде опция на нарушителите да са пред нас, по тази причина е нужно по-добро партньорство “, уточни Гешев и посочи, че то е изключително значимо в битката с трансграничната престъпност.

От своя страна Камран Алиев приветства подписването на документа, който отваря нов стадий в връзките сред двете институции. „ Така ще работим още по-интензивно против нарушаването на закона и в отбрана на ползите на жителите “, сподели азербайджанският основен прокурор. По думите му за сполучливото съдействие от значително значение е и човешкият фактор.

Главният прокурор Иван Гешев насочи покана към Камран Алиев да посети България.

Предстои българската делегация, в която вземат участие зам.-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов и представителят на основния прокурор Сийка Милева, да се запознае с работата на Главна дирекция „ Антикорупция “ при основния прокурор на Азербайджан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР