Хладно ще бъде в средата на седмицата, а повече слънце

...
Хладно ще бъде в средата на седмицата, а повече слънце
Коментари Харесай

Неустойчиво време в следващите дни а валежи и гръмотевици, но ще има и слънчеви периоди

Хладно ще бъде в средата на седмицата, а повече слънце - в събота и неделя
До края на деня през днешния ден ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места в страната ще превали и прегърми. Възможни са  и местни градушки. В Дунавската низина ще духа слаб западен, я в източните региони - югозападен вятър.

Топло, с дневни температури от 24 до 29 градуса.

През нощта ще има по-често забележителна облачност. Преди и към среднощ тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. През втората половина на нощта явленията последователно краткотрайно ще отслабват и в доста региони ще стихват. Минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса. Сутринта ще се появи и усилва вятър от североизток и изток.

През деня ще се развива забележителна купесто-дъждовна облачност и на доста места в страната ще има превалявания, гръмотевици и увеличаване напразно. Дневните температури ще се намалят и ще бъдат от 16-17 на североизток до 23-24 градуса, по-високи тук-там в Тракия и югозападните региони под Кресна.

На континента ще се затопля над западните и част от централните региони, а относително хладно, с валежи. ще бъде в някои централни елементи. Най-хладно, с температура малко над нулата и валежи от дъжд и влажен сняг, ще остане в Москва. На Балканите е неустойчиво, по-хладно в източните елементи и по-топло на юг, в Атина.

В четвъртък ще бъде хладно, с променлива облачност и минимални температури от 7 до 12 и дневни от 11 до 18 градуса. На места основно в западната половина и към планините ще превали кратковременно.  Вятърът ще бъде слаб, от североизток.

В петък остава относително хладно, само че дневните температури ще се покачат малко и ще са от 16 до към 21-22 градуса. Ще продължи да духа слаб североизточен вятър.

Слаби краткотрайни валежи не са изключени, само че ще са единствено тук-там към планините.

В събота ще има променлива облачност. Кратки валежи ще има само  на изолирани места към планините. Минималните температури ще са от 6-7 до 11 градуса, а дневните от 18 до 24 градуса.

В неделя атмосферата ще бъде по-неустойчива и превалявания с гръмотевици ще има в планините, само че и в източната половина на страната. Дневните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса.

В началото на идната седмица времето ще бъде мощно неустойчиво в огромна част от страната: ще има валежи с гръмотевици и местни градушки. Температурите едва ще се намалят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР