Мексико спечели втори пореден мач на световното първенство и направи

...
Мексико спечели втори пореден мач на световното първенство и направи
Коментари Харесай

Мексико направи голяма крачка към седмо поредно участие на осминафинал

Мексико завоюва втори следващ мач на международното състезание и направи огромна крачка към присъединяване на осминафиналите. " Ацтеките " победиха Южна Корея с 2:1 след попадения на Карлос Вела и Хавиер Ернандес. За Южна Корея се разписа огромната звезда Хюн Мин Сон, който обаче беше прецизен едвам в добавеното време.

Мексиканците направиха мощен мач и можеха да завоюват даже по-убедително, в случай че не бяха многото им пропуски.

Успехът разреши на Мексико да оглави класирането в група F с шест точки. " Ацтеките " се нуждаят единствено от точка, с цел да си подсигуряват присъединяване във етапа на директните елиминации, само че могат да си го осигурият и при победа на Швеция над Германия по-късно вечерта.

Мексиканците имат шест следващи участия на осминафинал, като не пропущат да минат групите от 1994 година насам.

С две победи дотук Мексико има цялостен актив от шест точки и голова разлика 3:1. Южна Корея пък отпада, откакто записа второ следващо проваляне.

Селекционерът на Мексико Хуан Карлос Осорио заложи на типичните за него ротации. Той пусна Карлос Салсидо като централен бранител, а Алварес Веласкес зае мястото му на десния фланг на защитата. Мексиканците заиграха в сграда 4-2-3-1, като Карлос Вела беше изместен от крилото зад тила на нападателя Хавиер Ернандес.

Южна Корея заложи на играта си и от първия мач, като се опитваше да управлява дуела. Азиатците разчитаха на доста здрава работа в личната си половина и в комфортния миг търсеха с дълги подавания Хюн Мин-Сон. Нападателят няколко пъти се откъсна от отбраната, само че с доста дисциплинирана игра мексиканците успяваха бързо да възстановят позициите си.

В 15-ата минута след флангова офанзива и центриране отляво топката не беше засечена от никой от корейците. В последния миг преди върху нея да връхлети десния бек Лий, Ирвинг Лосано се върна и самоотвержено мазета.

 И двата тима бяха доста самоотвержени в единоборствата.
© Reuters

И двата тима бяха доста самоотвержени в единоборствата.

Настискът на южнокорейците продължи и с един рисков удар на капитана Ки, който беше избир от вратаря Гийермо Очоа.

Най-добрият късмет за азиатците беше се откри пред Сон. В 23-ата минута той беше изведен зад отбраната, влезе в наказателното поле и стреля с левия крайник, само че бранител блокира удара. Корейският нападател опита и добавка, само че отново не сполучи.

До този миг азиатският тим доминираше на терена и имаше превъзходство, само че внезапно съобщи самодейността на противника си.

 Сон предстоящо беше най-опасен от корейския тим.
© Reuters

Сон предстоящо беше най-опасен от корейския тим.

Пропуските на Южна Корея в последна сметка им костваха скъпо, откакто в 24-ата минута Андрес Гуадрадо влезе отляво и опита да центрира, само че топката срещна високо вдигнатата ръка на централния бранител Жанг. Той легна на шпагат, само че ръката му беше в неестествено състояние, което беше задоволително на рефера Милорад Мажич да уточни бялата точка.

Карлос Вела застана зад топката и с компактен удар съумя да преодолее вратаря на Южна Корея – 1:0.

Отсъдената дузпа беше 14-а от началото на шампионата, с което Русия 2018 изпревари международното преди четири години в Бразилия, на което бяха отсъдени общо 13 наказателни удара за 64 дуела.

Попадението на Вела провали всевъзможни проекти на Южна Корея и играта на азиатците рухна. До края на първата част се игра основно пред вратата на корейците, а Мексиок имаше осезаемо преимущество.

 Точният изстрел на Карлос Вела.
© Reuters

Точният изстрел на Карлос Вела.

Най-добрият късмет пропусна Лосано, който от към 10 метра стреля над вратата.

Корея се регистрира с един пробив на Сон по крайната линия, само че нападателят беше спрян от Очоа, който мазета в корнер.

Втората част стартира в доста по-високо движение, като Южна Корея направи всичко допустимо да изнесе играта наоколо до вратата на противника. Азиатците обаче се оголиха и на няколко пъти Лосано, Ернандес и Вела успяваха да провеждат контраатаки.

Играта на Южна Корея продължи да бъде проведена напълно върху Сон, който не получаваше задоволително поддръжка в предни позиции и разумно постоянно губеше топката.

В 58-ата минута минута вратарят на Южна Корея Хюн-Ву Чо трябваше да се намесва след удар отдалеко на Гуадрадо, само че се оправи и мазета в корнер.

Две минути по-късно и Лосано имаше отличен късмет да се разпише след контраофанзива, само че в последния миг капитанът на Южна Корея Ки се хвърли в краката му и съумя да блокира изстрела.

В последна сметка натискът на Мексико даде резултат и в 66-ата минута " ацтеките " вкараха втори гол. Негов създател стана Хавиер Ернандес, който влезе в наказателното поле, излъга един бранител и с удар по диагонала преодоля Хюн-Ву Чо – 2:0.

 Чичарито стана първият мексиканец, който стига 50 гола за националния тим.
© Reuters

Чичарито стана първият мексиканец, който стига 50 гола за националния тим.

Попадението беше под №50 за 30-годишният нападател, който се разписа в своя 104-и мач за тима. Ернандес стана първият мексиканец с 50 гола в историята на националния тим. Освен това Ернандес стана едвам третият, който вкарва на три международни шампионати за " ацтеките " дружно с Куаутемок Бланко и Рафаел Маркес.

Именно капитанът на Мексико Маркес се появи на терена за последните минути. Мексиканците затвориха дуела, търсейки несъмнено, до момента в който корейците започнаха да работят доста по-агресивно и фауловете зачестиха.

Точно след влизането на капитана обаче имаше рискове за азиатците. След неточност на Маркес за малко не се стигна до гол във вратата на Гийермо Очоа.

 Мексико направи огромна крачка към седмо следващо присъединяване на осминафинал
© Reuters

Все отново в добавеното време на мача южнокорейците осъществя почетен гол, дело на Сон. Той се разписа след красиво осъществяване в далечния ъгъл, с което не остави никакви шансове на Очоа.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (280)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР