Мексико смята масовата стрелба в тексаксия град Ел Пасо за

...
Мексико смята масовата стрелба в тексаксия град Ел Пасо за
Коментари Харесай

Мексико обяви стрелбата в Тексас за тероризъм

Мексико счита всеобщата пукотевица в тексаксия град Ел Пасо за терористичен акт, заяви Ройтерс. Припомняме, че 20 души починаха при нахлуване в търговски център в събота. Нападателят бе задържан, а следствието сочи, че задачата му са били латиноамерикански имигранти.
Смятаме случилото се за терористичен акт, ориентиран против мексиканско-американската общественост и мексиканците в Съединени американски щати, съобщи външният министър на Мексико Марсело Ебрард. Той добави, че мексиканските управляващи ще обмислят да издигнат съответните обвинявания пред съда и ще изискат, в случай че е належащо, екстрадицията на причинителя на нападението. Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви нощес, че шестима от 20-те починали при нападението са мексиканци. Други седем мексиканци са измежду 26-те ранени.
Според медиите стрелецът е разгласил в интернет манифест, с който желае да предизвести за " испаноамериканска инвазия " в Съединени американски щати, за съпротивата си против смесените бракове и взаимоотношението на расите.
Според Съединени американски щати случилото се е " вътрешен тероризъм ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР