Мексико сити. Четирима кандидати са в надпреварата да станат следващия

...
Мексико сити. Четирима кандидати са в надпреварата да станат следващия
Коментари Харесай

The Times of Israel: Четиримата кандидати борещи се да станат президент на Мексико

Мексико сити. Четирима претенденти са в конкуренцията да станат идващия президент на Мексико в изборите в неделя. Израелският вестник The Times of Israel показва визитките и на четиримата:

Андрес Мануел Лопес Обрадор
В третия си опит като претендент за президент, Лопес Обрадор, 64-годишен някогашен кмет на Мексико сити, е един от водачите в множеството социологически изследвания.
През 2006 година Лопес Обрадор губи изборите с 0.56 % от консервативния Фелипе Калдерон. През 2012 година той още веднъж губи изборите против сегашния президент Енрике Пена Нието.

Рикардо Аная
39-годишен, закостенял арбитър с докторантура по политически науки. Рикардо Аная е най-младият претендент за президент в актуалната история на Мексико. Неговите поддръжници го виждат като огромен последовател на софтуерното развиване и остроумен студент по политика, до момента в който критиците му го назовават прозорлив и манипулативен политик.
Аная стартират политическата си кариера на 18 години, става юрист през 2012 година и след това се издига до представител на долната камара на мексиканския Конгрес.

Хосе Антонио Меаде
49-годишен юрист с докторантура по стопанска система от Йейл. Меаде е дълготраен технократ и част от държавното управление цели пет пъти, членувайки в две разнообразни партии.
Близките до него настояват, че обществената работа е закодирана в ДНК-то му. Той е служил като министър на енергетиката (2011), министър на финансите (2012), министър на външните работи (2012), министър на общественото развиване (2015) и още веднъж на финансите (2016).

Хайме Родригес
Родригес, 57-годишен, е губернатор на северния щат Нуево Леон и и първият човек, който печели този пост като независим претендент.
Той унищожава 30-годишния си съюз с Институционалната революционна партия, с цел да взе участие в изборите за губернатор през 2015 година. Преди това е бил кмет на Гарсия, покрай град Монтерей, от 2009 до 2012 година.

Изборите за президент ще се проведат в неделя.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР