Мексико е по-безопасно от САЩ, въпреки неотдавнашното смъртоносно отвличане на

...
Мексико е по-безопасно от САЩ, въпреки неотдавнашното смъртоносно отвличане на
Коментари Харесай

Обрадор: Мексико е по-безопасно от САЩ въпреки отвличанията

Мексико е по-безопасно от Съединени американски щати, макар неотдавнашното смъртоносно похищение на група американци, съобщи президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор, съобщи Агенция Франс Прес.

" Мексико е по-безопасно от Съединените щати и няма проблем да се пътува безвредно през Мексико ", сподели той.

Коментарите последваха отвличането на 3 март на четирима американски жители, двама от които бяха убити, откакто пресекли границата в североизточно Мексико, явно с цел да може един от тях да се подложи на козметична интервенция.

След случая в щата Тамаулипас са задържани петима обвинени членове на наркокартел за закононарушенията похищение и ликвидиране, оповестиха публични лица в петък.

Мексиканските управляващи считат, че наркотрафикантите са взели американците за противници и са стреляли по тях, когато те са се пробвали да избягат.

Латиноамериканската страна е измъчвана от кръвопролития, свързани с картелите, при които са убити към 350 000 души, откогато през 2006 година държавното управление изпрати военни във войната против опиатите.

Тамаулипас е измежду шестте от 32-те мексикански щата, които държавното управление на Съединени американски щати предизвестява да не се посещават заради риска от убийства, отвличания и други закононарушения.

Уебсайтът на Държавния департамент на Съединени американски щати поучава американците да премислят пътуването си до седем други щата и да демонстрират нараснало внимание при визитата на 17 щата.

Единствено Кампече и Юкатан в югоизточната част на Мексико се смятат за безвредни за посещаване при съблюдаване на нормалните защитни ограничения. /БГНЕС

Мексико Сити / Мексико
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР