Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо ще напише сценария, ще продуцира

...
Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо ще напише сценария, ще продуцира
Коментари Харесай

Режисьорът Гийермо дел Торо ще заснеме римейк на Пинокио

Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо ще напише сюжета, ще продуцира и режисира римейк на анимацията "Пинокио " под формата на анимационен мюзикъл, оповестява Франс прес.

Кинотворбата е поръчана от интернет платформата "Нетфликс ". Това ще бъде първият анимационен филм на Дел Торо. Неговата игрална кинотворба "Формата на водата " получи четири "Оскар "-а тази година.

В помощ на мексиканския режисьор ще бъде привлечена компанията "Джим Хенсън къмпани ", учредена от основателя на кукления сериал "Мъпет шоу " Джим Хенсън.

"Никоя форма на изкуството не е повлиявала толкоз мощно моето творчество като анимацията, довери Дел Торо. А Пинокио е персонажът, към който се усещам най-тясно завързан ". Кинотворецът ще ситуира своя воин в 30-те години в Италия по време на фашизма и диктатурата на Мусолини.

Книгата за Пинокио неведнъж е била екранизирана. Най-известната киноверсия е на "Дисни " и е от 1940 година През 2002 година излиза и екранизация на приказката в Италия. Лентата е снимана от известния италиански артист и режисьор Роберто Бенини, който извършва и основната роля във кино лентата.

Книгата на Карло Колоди "Приключенията на Пинокио " е издадена през 1883 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР