Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви днес, че Мексико

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви днес, че Мексико
Коментари Харесай

Мексиканският президент: Няма да взимаме страна във венецуелската криза

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи през днешния ден, че Мексико няма да заеме страна във венецуелската рецесия, съобщи Ройтерс.

Държавният глава сподели това ден след апела на американския вицепрезидент Майк Пенс към Мексико да признае венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо за президент на Венецуела.
Политическата и икономическата рецесия във Венецуела се задълбочи предишния месец, откакто Гуайдо се разгласи за краткотрайно изпълняващ длъжността президент.

"Не желая да се замесвам в това. Мексико ще почете решението, взето от други нации и други държавни управления ", сподели Андрес Мануел Лопес Обрадор на конференция тази заран.

Хуан Гуайдо бе подсилен от Съединените щати и няколко европейски страни, само че мексиканският президент отхвърли да добави Мексико към листата на страните, признали Гуайдо за държавен глава на Венецуела.

На въпроса дали ще поддържа Гуайдо след вчерашния апел на Пенс, Лопес Обрадор отговори, че страните в спора във Венецуела би трябвало да реализират спокойно решение на рецесията и че Организация на обединените нации би трябвало да помогне с решаването на разногласието за филантропичната помощ за Венецуела.

Лопес Обрадор бе помолен да разяснява също по този начин кратковременното задържане през днешния ден на родения в Мексико водещ на телевизия "Унивисион " Хорхе Рамос и неговия екип в президентския замък на Венецуела.

"Изразявам солидарността си с него. Не желая обаче да се забърквам във въпрос, който основава извънредно разделяне ", сподели мексиканският президент и добави, че поддържа митинга на външния министър на Мексико по отношение на случая в двореца "Мирафлорес ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР