Мексиканският пилот на Ред Бул Серхио Перес устоя на напрежението

...
Мексиканският пилот на Ред Бул Серхио Перес устоя на напрежението
Коментари Харесай

Перес триумфира в Гран при с тежка катастрофа на Шумахер-младши

Мексиканският водач на " Ред Бул " Серхио Перес устоя на напрежението и обратите по време на старта от Формула 1 в Монте Карло и завоюва Гран при на Монако. След него се подреди Карлос Сайнц-младши, а трети и четвърти се подредиха надлежно съотборниците им в " Ред Бул " и " Ферари " Макс Верстапен и Шарл Льоклер.

За начало стартът бе занимателен, откакто заваля мощен дъжд и тимовете започнаха да сменят гуми. 16 минути след оповестения начален час колата за сигурност поведе колоната за загряваща обиколка, като всички болиди към този момент бяха с гуми за мокра писта. Последва ново отсрочване и стартът бе даден към час по-късно, в 17:05 ч.

Роденият в Монте Карло Шарл Льоклер, който започва от първа позиция, поведе в опит да завоюва за пръв път в кариерата си " домашното " Гран При.

В 27-ата обиколка обаче надпреварата бе краткотрайно спряно поради тежка злополука на Мик Шумахер ( " Хаас " ) и повреда на съотборника му Кевин Магнусен, който получи проблем с налягането на водата.

Ситуацията със сина на Михаел Шумахер изглеждаше доста сериозна, откакто болидът му се разруши в мантинела, само че самият водач съумя да излезе самичък. Наложи се обаче да бъде почистена пистата и това докара до ново изчакване. Към 18:15 ч. най-накрая бе даден летящ старт.

Най-здрави нерви сподели Серхио Перес, който успяваше да записва най-бързи обиколки и да удържи на натиска на Карлос Сайнц. Световният първенец Макс Верстапен и Льоклер бяха компактно зад тях и в последна сметка те приключиха в този ред.

След третата победа в кариерата си Перес заема трето място в генералното класиране със 110 т. Водач е Верстапен със 125, следван от Льоклер със 116. Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън, който през днешния ден приключи на осма позиция, е шести в общото нареждане с 50 т.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР