Мексикански войници и спасители в четвъртък разчистват хаоса и разрушенията,

...
Мексикански войници и спасители в четвъртък разчистват хаоса и разрушенията,
Коментари Харесай

Мексико разчиства щетите след урагана Отис, опустошил Акапулко

Мексикански бойци и спасители в четвъртък разчистват хаоса и разрушенията, породени от урагана Отис в Акапулко , до момента в който държавното управление работи за оказване на помощ на разрушения южен морски курорт, предава Ройтерс.

Отис в сряда връхлетя един от най-известните курорти в света - Акапулко в щата Гереро като се трансформира в един от най-силните урагани, удряли в миналото тихоокеанското крайбрежие на Мексико, наводнявайки улици, събаряйки покриви на домове и хотели и прекъсвайки връзките, пътищата и въздушния превоз.

Пораженията остават неразбираеми : прекъснатите телефонни и електрически линии затрудняват управляващите да оценят степента на вредите, като към сряда вечерта няма известия за починали.

Близо 8400 военнослужещи от мексиканската войска, военновъздушните сили и националната армия бяха ситуирани във и покрай Акапулко, с цел да оказват помощ в напъните за разчистване, заяви министерството на защитата.

Учебните занятия бяха анулирани за възпитаници в целия щат за втори ден, а губернаторът Евелин Салгадо сподели в обществените медии, че управляващите работят за възобновяване на електричеството и наново активиране на помпите за питейна вода в Акапулко.

" Пълният размер на вредите от вятъра, бурята и преваляванията в Гереро ще стане явен през идващите дни ", се споделя в изказване на застрахователната компания Moody`s Risk Management Solutions.

Мексиканската държавна енергийна компания CFE е изпратила над 1300 чиновници, работещи за възобновяване на зареждането, заяви самата компания в сряда вечерта, когато към 300 000 души останаха без електричество.

Главната автомагистрала, свързваща Акапулко с Мексико Сити, се чака да бъде изцяло отворена до обяд, сподели пред кореспонденти заместник-министърът на превоза Рохелио Хименес Понс, отбелязвайки въздействието на калните свлачища.

Международното летище на пристанищния град остана затворено, откакто Отис повреди контролната кула, прекъсна телекомуникациите и остави пътищата, достигащи до него блокирани .

" Ураган от категория 5 в Акапулко ни изненада ", сподели Хименес Понс. " Това е невиждано. "
 Ураганът Лидия удари тихоокеанското крайбрежие на Мексико
Ураганът Лидия удари тихоокеанското крайбрежие на Мексико

Поривите напразно доближиха 220 км/ч
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР