Мексиканската кухня винаги е имала специално място в сърцата ни,

...
Мексиканската кухня винаги е имала специално място в сърцата ни,
Коментари Харесай

Machete Mexican Grill - новото мексиканско място в София

Мексиканската кухня постоянно е имала особено място в сърцата ни, тъй като обичаме пикантна храна и когато разбрахме, че отварят нов ресторант в подлеза на НДК, нямаше по какъв начин да не го посетим.

Мексиканската кухня, като се изключи че е адски вкусна и относително лесна за подготвяне, съумява да събере на едно място по най-хубав метод разнообразни усети, присъщи за индианската, креолската, испанската, както и на американската, африканската и китайската кухня. И в допълнение - успява да се приобщи и към локалната просвета, където и да попадне.



Мястото е малко, само че задоволително, с цел да може двама души да седна и да хапнат небрежно по едно бурито, както и да изпият по една бира. Препоръчваме да вземете храна за у дома, в случай че сте повече хора. Зад това местенце стоят към този момент добре познати хора в мексиканската кухня, а точно - екипът на ресторант Takoteka на ул. " Цар Шишман ". С новия обект те желаят да срещнат публиката с нова, streetfood версия на към този момент обичаните ни ястия. 

 предлага четири основи - тако, бурито, кесадия, начос и tortas. Основните им пълнежи са идентични: " ал свещеник ", чоризо, кактус и гъби, beyond meat, " карне асада " и  " камаронес ".

" Ал пасторе " представлява мариновано пиле или свинско. " Карне асада " е заряд от телешко със скариди, настрана е този с чорисо. Кактус и гъби и beyond meat са веганските разновидности. Към всеки от тези пълнежи могат да се прибавят и разнообразни добавки като яйце, маринован лук, фасул, салса, ананас, авокадо. 



Нямаше по какъв начин да не видим и няколкото лавици цялостни с всевъзможни сосове с усет за всеки. От пикантни сосове, до такива със сладостен привкус, може да откриете точния усет, който да добавите. 

Работното време е от понеделник - неделя от 12:00 до 22:00 ч., а точната локация е подлез " Галерия ", под " Мост на влюбените ".

Опитайте ги! Заслужават си.

 

Our Tacos Al Pastor  #MacheteMexGrill #MacheteSofia #Tacos #AlPastor #Streetfood #MexicanFood
Posted by on 
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР