Мека като памук и толкова вкусна, че направо се топи

...
Мека като памук и толкова вкусна, че направо се топи
Коментари Харесай

Питка памуче със семена

Мека като памук и толкоз вкусна, че напряко се топи в устата - що е то?

Необходими Продукти

● квас - 7 г суха (1 пакет)
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● брашно - към 1 кг
● захар - 1/2 с.л.
● яйца - 2 бр.
● олио - 1 с.л.
● оцет - 1 с.л.
● сол - на усет
● жълтъци - 1 бр. за намазване
● семена - за поръсване
● масло - 20 г

Начин на подготвяне

Извадих 1 пакет суха квас, сложих я в 1 ч.ч. топло прясно мляко с 2 с.л. брашно и 1/2 с.л. захар. Разбих двете яйца с киселото мляко, олиото, оцета и солта. Към течните съставки прибавих шупналата към този момент квас и започнах да поставям по малко брашно.

Бърках и дослагвах, до момента в който стана мъчно за бъркане с лъжицата. Започнах да меся, като продължих да изсипвам брашно, до момента в който не получих меко, еластично тесто, което не ми лепне по ръцете.

Покрих го в съда, с цел да не изсъхне и да се получи коричка. Оставих да удвои размера си. След което го извадих и разточих една огромна елипса. Долната ѝ половина нарязах на лентички, а горната намазах с маслото, което загрях на котлона.

Започнах да намотавам от намаслената страна, до момента в който стане на руло. Внимателно го повдигнах и сложих в авансово намаслена тавичка, където го завих на охлюв. Оставих да втаса още един път, намазах с жълтък и поръсих със семената.

Пекох в авансово загрята на 150 градуса фурна, като при слагането на питката усилих на 170 градуса до зачервяване. Питката става на памук - подсигурявам отличен резултат!

Приятен вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР