Междувременно, в навечерието на осмата годишнина от анексирането на Крим,

...
Междувременно, в навечерието на осмата годишнина от анексирането на Крим,
Коментари Харесай

Русия направила плащания по външния дълг

Междувременно, в навечерието на осмата годишнина от анексирането на Крим, президентът Владимир Путин прикани съветския бизнес да влага на полуострова.

От съветското държавно управление прецизираха, че са погасени отговорности на страната по две излъчвания еврооблигации на обща стойност 117 милиона и 200 хиляди $.

Това е първото заплащане по външния дълг на Русия, откакто Западът замрази близо половината от валутните запаси на страната или 300 милиарда $.

Междувременно президентът Путин призна, че западните наказания основават значително проблеми пред развиването на полуостров Крим, само че в това време отварят и нови благоприятни условия:

" Големите съветски бизнес структури, които се притесняваха преди от някакви санкционни ограничения, към този момент няма от какво да се опасяват. Сега те, в това число банките, могат умерено да дойдат на полуострова и интензивно да работят в района. Да разпростират активността си, откривайки и усвоявайки нови пазарни ниши ", съобщи Владимир Путин, представен от БНР, на съвещание, отдадено на социално-икономическото развиване на Крим в навечерието на осмата годишнина от анексирането на полуострова.

От позиция на публична Москва става дума за присъединение на Крим и град Севастопол към Руската федерация вследствие на референдуми, създадени според нормите на интернационалното право и устава на Организация на обединените нации.

Според Путин през 2014 година жителите на полуострова са създали съзнателен и свободен избор, а последващите събития са потвърдили какъв брой верен и навременен е бил той.

По мотив оповестените от Москва лихвени заплащания в размер на 117 милиона $ по две излъчвания облигации " Файненшъл таймс " означи, че към момента се чака удостоверение от сътрудника по заплащанията на дълга - лондонския клон на " СитиБанк ", дали сумите са получени. От през вчерашния ден тече 30-дневен гратисен интервал за това.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР