Междуправителственият комитет за опазване на нематериалното културно наследство включи ифтара

...
Междуправителственият комитет за опазване на нематериалното културно наследство включи ифтара
Коментари Харесай

ЮНЕСКО включи ифтара в списъка на културното наследство на човечеството

Междуправителственият комитет за запазване на нематериалното културно завещание включи ифтара в своя лист на нематериалното културно завещание дружно с ливанския самун мануше и изкуството на италианското оперно пеене., оповестява в.Хюриет.

Културната организация на Организация на обединените нации на 6 декември призна ифтара, яденето, което прекъсва дневния пост по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, в своя лист на нематериалното културно завещание.

Заявлението за социокултурната традиция беше подадено взаимно от Иран, Турция, Азербайджан и Узбекистан до Организацията на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета.

„ Ифтар [наричан още Ефтари или Ифтор] се чества от мюсюлманите при залез слънце през месец Рамадан, след довеждане докрай на всички религиозни и церемониални обреди “, сподели ЮНЕСКО.

Ифтар, който следва апела за молитва по залез слънце по време на Рамадан, се свързва със събирания, „ укрепващи фамилните и общностните връзки и насърчаващи благотворителността, солидарността и обществения продан “, се споделя в него.

Вековната общностна традиция беше приета от Междуправителствения комитет за запазване на нематериалното културно завещание, който заседава в Ботсвана от 4 декември.

В няколко мюсюлмански страни е всекидневно да се отбелязва ифтар, като се яде фурма, съпроводена с чай. Рецептите за ястия и сладкиши обаче се разграничават доста според от страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР